Categorized | Oradea

Tăriceanu nu se declară încântat de alianţa cu PC dar şi-ar dori o alianţă solidă cu PSD

Aflat în vizită la Oradea, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că îşi doreşte o alianţă puternică cu social-democraţii, o alianţă care să fie construită pe principii şi reguli clare şi care să ducă la câştigarea viitoarelor alegeri. În ceea ce priveşte alianţa formată deja cu PC, Tăriceanu a preferat să nu vorbească prea mult despre ea.

Fostul premier al României susţine că principalul liant care uneşte cele două partide, diferite din punct de vedere doctrinar, îl reprezintă dorinţa comună de a-l înlătura de la conducere pe Traian Băsescu şi PDL.

„În ceea ce priveşte alianţa cu PC eu am anumite rezerve cu privire la ce va însemna ea în viitor. Am militat ani în şir pentru o anumită politică internă construită pe nişte reguli liberale şi nu aş dori ca ele să dispară datorită acestei alianţe. Apoi, nu sunt de acord cu mai multe lucruri care sunt trecute în protocolul de colaborare unde cred că PC doreşte să primească mai mult decât merită conform opţiunilor electoratului.

Avem însă o bază comună în ceea ce priveşte politica, cu PSD. Vorbim aici despre eliminarea actualului Guvern şi a PDL-ului. Pe această bază se poate construi o alianţă durabilă şi solidă. Va trebui să convenim pe un viitor proiect de modificare a actualei Constituţii pentru a elimina ambiguităţile care există astăzi, ambiguităţi care au fost speculate de Traian Băsescu pentru a conduce în mod dictatorial această ţară.

În ceea ce priveşte candidaturile comune, cred că trebuie mai întâi să aşteptăm clarificarea modului în care vor avea loc alegerile. Abia apoi vom putea decide care este formula potrivită prin care atât noi cât şi PSD să ne maximizăm şansele”

a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„Vă asigur că la viitoarele alegeri, PDL va pierde la un scor usturător”

.

Fostul prim-ministru liberal a povestit că s-a întâlnit cu mai multe persoane de vârsta a doua, oameni de afaceri care deţin companii şi sunt factori importanţi în economia românească şi că i-au spus că vor să plece din România pentru că nu li se dă nicio şansă aici. Este unul dintre numeroasele motive pentru care, crede Tăriceanu, actualul Guvern ar trebui să îşi dea demisia.

„În ceea ce priveşte alegerile locale pentru primării, cred că ar fi bună o alianţă prin care să susţinem unul dintre candidaţii PSD sau PNL care are cele mai multe şanse. Mi-au povestit unele persoane că la alegerile care au fost prin diferite sate şi comune, democrat-liberalii au împărţit bani şi cadouri.

Cred că atunci când vor avea loc alegerile la nivel naţional nu se va mai putea întâmpla aşa ceva, pentru că diferenţa va fi foarte mare. Vă asigur că la viitoarele alegeri, PDL va pierde la un scor usturător”

a declarat Călin Popescu Tăriceanu, care a mai adăugat că:

„PSD şi PNL vor trebui să găsească o formulă eficientă pentru viitorul Guvern. O formulă care să se bazeze, în primul rând, pe recâştigarea încrederii populaţiei”.

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult