Categorized | Social

339 de locuri noi de parcare pe lista consilierilor locali din Oradea

În cadrul şedinţei de Consiliu Local de joi, 27 ianuarie 2011 urmează să fie supuşi aprobării indicatorii tehnico-economici rezultaţi din studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţie Amenajare parcări şi alei în zona Nufărului – Bumbacului – Constantin Noica – Ialomiţei –  P-ţa Nucetului. Prin această investiţie, municipalitatea doreşte crearea a 339 de locuri de parcare, pe o suprafaţă de 4.321 mp.

Totodată, investiţia presupune şi realizarea unor alei de acces în parcare în lungime de 904,75 m şi a unor trotuare noi – în lungime totală de 1.627 m. Lucrările vor viza şi extinderea canalizării pluviale cu 425 m şi a suprafeţei destinate zonei verzi cu 600 mp.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.931.824 lei, iar durata de realizare este de 4 luni din momentul începerii lucrărilor.

Consilierii vor decide şi cu privire la extinderea parcării de Bernard Show

d

Tot la acest capitol se înscrie şi intenţia Administraţiei Imobiliare din Oradea de a demola rezervoarele de beton aferente Staţiilor de Hidrofor nr. 112 şi 845, cu scopul extinderii suprafeţei de parcare din zona străzii Bernard Show şi Constantin Noica.

Aceste rezervoare de apă sunt în acest moment dezafectate şi au fost preluate de către Administraţia Imobiliară Oradea de la S.C. Compania de Apă S.A.

Astfel, în şedinţa Consiliului Local de mâine, 27 ianuarie va fi supusă aprobării trecerea în domeniul public privat al municipiului Oradea a rezervoarele de beton aferente Staţiilor de Hidrofor nr. 112 şi 845. Totodată, se va supune aprobării demolarea acestora.

Municipalitatea a mai demarat o astfel de procedură – privind aprobarea demolării şi trecerea în domeniul public privat,  şi cu privire la rezervorul aferent Staţiei de Hidrofor nr. 839 de pe strada Peneş Curcanul.

După realizarea tuturor procedurilor, municipalitatea urmează să amenajeze spaţii destinate parcărilor, pe spaţiile ocupate până acum de aceste rezervoare dezafectate.

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult