Categorized | Cultură

Concert de excepţie cu Orchestra Simfonică din Szeged

În cadrul unui schimb cultural între Orchestra Simfonică din Szeged (Ungaria) şi Filarmonica de Stat Oradea, în această săptămână orădenii vor avea ocazia să asculte un concert cu totul deosebit. Orchestra maghiară va cânta joi, de la ora 19:00, „Idila lui Siegfried” de Richard Wagner, „Cântecele unui ucenic călător” de Gustav Mahler şi Simfonia I în Si bemol major, op. 38 „A primăverii” de Robert Schumann.

Orchestra Filarmonicii de Stat din Oradea a cântat marţi (25 ianuarie 2011) la Szeged în sala Teatrului Naţional, sub bagheta dirijorului filarmonicii Jankó Zsolt, solist fiind Ioan-Antonio Sekaci (şef partidă contrabas în orchestra filarmonicii), în program figurând lucrări clasice (Mozart, Dittersdorf, Beethoven).

Joi va fi rândul orădenilor să se delecteze cu muzica orchestrei din ţara vecină. La concert abonamentele vor fi valabile reprezentaţia făcând parte din stagiunea Filarmonicii.

Programul Orchestrei Simfonice din Szeged îl puteţi vizualiza cu un singuri click, AICI.

Pe 3 februarie va urma un Concert aniversar Liszt

g

Printre altele, anul 2011 este an aniversar Liszt, împlinindu-se 200 de ani de la naşterea compozitorului. Cu această ocazie Filarmonica are în vedere pe tot parcursul anului îmbogăţirea programelor stagiunii cu lucrările compozitorului romantic.

Primul moment aniversar în acest sens va fi concertul din data de 3 februarie, pentru care a fost invitat dirijorul Ligeti András, specialist în interpretările Liszt, fost dirijor al Orchestrei Radio Budapesta, precum şi al Orchestrei Simfonice Matáv.

Ligeti András este actualmente şef de catedră la secţia de dirijat a Academiei de Muzică din Budapesta (care de altfel poartă numele fondatorului: Liszt). Solistul concertului va fi tânărul pianist clujean Demény Balázs, student la Academia de Muzică din Budapesta.

Cele două lucrări de Liszt care vor face parte din program vor fi:

– Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră în Mi bemol major

– Simfonia Faust.

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult