Categorized | Cultură

„Întâmplări cu Scufiţa Roşie” – teatru şi bucurie pentru cei mici

Duminică, 30 ianuarie 2011, în sala de spectacol a Teatrului Arcadia, aplauzele şi zâmbetele micilor spectatori au bucurat sufletele actorilor care au pus în scenă pentru ei, începând cu orele 11:00,  piesa de teatru „Întâmplări cu Scufiţa Roşie”. Spectacolul a fost unul interactiv, actorii şi copiii luând parte în mod activ la eveniment.

Adaptare după binecunoscuta poveste „Scufiţa Roşie” a Fraţilor Grimm, piesa de teatru a tinerilor actori de la Teatrul pentru copii şi tineret Arcadia s-a bucurat de un public numeros, prichindeii prezenţi interacţionând cu actorii şi dovedind o cunoaştere a poveştii şi o atenţie sporită la cele întâmplate pe scenă.

Deloc sfioşi ci plini de îndrăzneală, copiii au intrat în atmosfera de poveste aplaudând, cântând sau ajutând personajele, dându-i o mână de ajutor chiar şi lupului ce se perinda pe la casa bunicuţei. Micul public a ales să comunice direct cu actorii, creându-se astfel o legătură deosebită între publicul spectator şi cei de pe scenă.

Regia piesei a fost semnată de Szele Vera, orchestraţia muzicală făcând parte din repertoriul trupei Beatles. Versurile şi vocile au aparţinut actorilor Florin Silaghi (lupul), Ioana Dagău (mama Scufiţei Roşii), Anca Turcuţ (bunica), vocea Scufiţei Roşii, tinerei dar talentatei Carina Chereji, elevă în clasa a VII – a la Colegiul Naţional Iosif Vulcan din Oradea, iar mânuirea îndrăgitei Scufiţe a fost opera actorului Alexandru Pop.

Spectacolul a fost jucat pentru prima dată în anul 1984 iar de atunci a cunoscut multe reprezentaţii, atât în judeţul Bihor cât şi în alte judeţe, fiind inclus chiar şi în programul Toamnei Orădene, interpretat pe scena din Oraşelul Copiilor.

Cei care nu au putut participa la spectacol în acest weekend, se pot bucura de o nouă reprezentaţie sâmbăta viitoare (5 februarie 2011), începând cu orele 11:00.

Mai multe informaţii despre spectacolele Teatrului Arcadia găsiţi AICI.

S.I.M.

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult