Categorized | Cultură

Salonului Artiştilor Fotografi Bihoreni, la prima ediţie

Ediţia a II-a, a festivalului naţional cu participare internaţională, „Luna Fotografiei din România”, organizată din iniţiativa preşedintelui Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), Ştefan Tóth aduce cu sine şi o premieră. Este vorba de prima ediţie a Salonului Artiştilor Fotografi Bihoreni, eveniment care va avea loc vineri, 4 februarie 2011, la ora 17:00, în Galeria Euro Foto Art din Oradea.

Luna Fotografiei a oferit iubitorilor de artă fotografică din România, Ucraina şi Ungaria, peste 50 de Saloane Naţionale şi Internaţionale de Artă Fotografică, expoziţii personale, de grup şi club, precum şi spectacole cu imagini digitale.

Este de apreciat faptul că, toate manifestările expoziţionale, au fost realizate într-un an de criză financiară, din dragostea pentru această artă, a creatorilor şi a conducerii celor peste 20 de organizaţii partenere ale AAFR din România, Ucraina şi Ungaria, în condiţii de autofinanţare.

Ediţia a doua a festivalului, a oferit publicului mai multe manifestări expoziţionale, în premieră, cum ar fi: Salonul Naţional al Tineretului, Salonul Artiştilor Fotografi din Bucureşti şi Salonul Artiştilor Fotografi Bihoreni.

Salonul  bihorean, origanizat sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor şi al Primăriei Municipiului Oradea, la propunerea artistului fotograf Ştefan Tóth, cuprinde 101 de fotografii alb-negru şi color, realizate din lucrările celor 4 organizaţii partenere ale AAFR din Judeţul Bihor: Clubul Fotografic Nufărul, Asociaţia Euro Foto Art din Oradea, Fotoclubul Helios din Marghita şi Fotoclubul Érmellék din Valea lui Mihai.

Colecţia Clubului Fotografic Nufărul Oradea, care în acest an, va aniversa 35 de ani de existenţă, se prezintă în cadrul Salonului Bihorean, cu 35 de  fotografii, cu tematică variată, realizate de artiştii fotografi:  Eugen Antal, Tünde Benyovszki, Monica Butnaru, Constantin Dancoglu, Ene Cristian, Francisc Egri, Radu-Horia Gabor, Nicoleta Gabor, Laura Haiduc-Haris, Ludovic Lovadi, Gavril Mertz, József -Norbert Molnár, Eugen Munteanu, Gheorghe Petrila, Adela Rusu, Cristina Scheck şi Vasile Venig.

Colecţia Fotoclubului Helios din Marghita, fondat în anul 2006, este formată din 25 de fotografii color, cu o tematică liberă, realizate de artiştii fotografi: Iuliana Antal, Aliz Bradács, Emeric Kékedi, Ludovic Pósán şi Sorin Tabacu.

Fotoclubul Érmellék din Valea lui Mihai, fondat în 2009, cu scopul de a fotografia Valea Ierului, participă la primul salon bihorean, cu 25 de fotografii color, realizate de cei 12 membri ai fotoclubului: Károly Bíró, Sándor Csorba, György-Lehel Gyula, Lajos Kecskés, Imre Kele, Emese Kovács, Csaba Rencz, Ilona Szalai, István Szilágyi, Károly L. Toroczkai, Károly Toroczkai jun. şi Szabolcs.

Asociaţia Euro Foto Art din Oradea este reprezentat de artistul fotograf Ştefan Tóth, care expune 14 fotografii color din cadrul ciclului „Tradiţii populare maghiare din Bihor”.

Vernisajul Salonului Artiştilor Fotografi Bihoreni, va avea loc vineri, 4 februarie 2011, la ora 17:00, în Galeria Euro Foto Art din Oradea, la care organizatorii îi invită să participe pe toţi iubitorii artei fotografice. La acest eveniment expoziţional vor participa reprezentanţii şi membrii fotocluburilor din judeţul Bihor.

Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă Ramona Novicov. În cadrul vernisajului vor lua cuvântul şi conducătorii fotocluburilor: Claudiu Szabó E.FIAP (Nufărul), Ludovic Pósán (Helios), Károly Bíró (Érmellék), respectiv Ştefan Tóth (Euro Foto Art), care va fi prezent la eveniment şi în calitate de preşedinte al AAFR.

Momentele muzicale vor fi susţinute formaţia de coarde Trio Fortissimo.

Primul Salon al Artiştilor Fotografi Bihoreni, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator, în Galeria Euro Foto Art din Oradea, Piaţa 1 decembrie nr. 12, până la data de 24 februarie 2011, în zilele de lucru între orele 8:00 – 19:00. Intrarea vizitatorilor este gratuită.

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult