Categorized | Sport

Victorie norocoasă, conturată pe final. CSM Oradea – BC Argeș Pitești 68-66

Secția de baschet masculin a CS Municipal Oradea a reușit sâmbătă cea mai dificilă victorie din acest campionat. Asta în condițiile în care miza jocului și în special jocul tactic al adversarului și-au pus puternic amprenta asupra evoluției bihorenilor. În cadrul etapei a XIX-a a Diviziei A de baschet masculine orădenii de la CSM au reușit să dispună la limită scor 68-66 (18-16, 14-17, 19-18, 17-15) de formația BC Argeș Pitești.

A fost un adevărat test al maturității pentru o grupare locală care are șanse foarte mari să prindă play-off-ul la finele sezonului regulat.

Întâlnirea a debutat în nota de dominare teritorială a gazdelor care au început curajos jocul dar au cedat inițiativă. Piteștenii nu au avut nevoie să fie invitați pentru a pune în aplicare o tactică foarte bună, în care s-au apărat exact și au marcat cu multă lejeritate. Până la pauză, cei doi tehnicieni au încercat să se mențină aproape de adversar, cu mențiunea că jocul orădenilor suferea în special la aruncările de la distanță.

În partea a doua a întâlnirii lucrurile au început să se complice pentru bihoreni care nu găseau soluții sub panoul advers, binențeles în fața unei apărări eficace a oaspeţilor. Pătrunderile nu dădeau rezultate, schemele parcă nu aveau finalitate iar aruncările de la distanță au fost cel mai modest capitol.

Din păcate nici soluțiile nu erau foarte numeroase, atât la străini, parcă mai apăsați de miza jocului ca niciodată, cât și la români.

Ultimul sfert a fost o adevărată cursă de urmărire, orădenii având mereu de recuperat puncte. Cu mai bine de două minute înainte de final piteștenii aveau nouă puncte avantaj. Singurul și principalul marcator al bihorenilor, Nemanja Maric, și-a intrat în rol, practic de unul singur împingând jocul spre panoul advers.

Cu treizeci de secunde înainte de final orădenii trec în avantaj dar atacul aparține piteștenilor. Profitând de faptul că avea doar două greșeli de echipă, localnicii adoptă o tactică în care faultează jos, fără ca adversarul să apuce să arunce. În cele din urmă victoria le-a aparținut gazdelor care, cu foarte mult noroc, își asigură practic un loc în primele opt formații ale țării.

CSM Oradea: Maric 24 puncte (3×3 puncte), Paşca 5 (1), Topcov 10, Mandic 13 (1), Lazar 2, Mitchell 2, Schachtner 10. Antrenor: Cristi Achim.

BC Piteşti: Voinescu 11 (3), Gennie 16 (1), Stefanovic 3 (1), Neguţ, Vujacic 13 (1), Isleam 12, Grubisic 7, Eichelbenger 4. Antrenor: Teodor Costescu.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4424 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult