Categorized | Sport

Victorie norocoasă, conturată pe final. CSM Oradea – BC Argeș Pitești 68-66

Secția de baschet masculin a CS Municipal Oradea a reușit sâmbătă cea mai dificilă victorie din acest campionat. Asta în condițiile în care miza jocului și în special jocul tactic al adversarului și-au pus puternic amprenta asupra evoluției bihorenilor. În cadrul etapei a XIX-a a Diviziei A de baschet masculine orădenii de la CSM au reușit să dispună la limită scor 68-66 (18-16, 14-17, 19-18, 17-15) de formația BC Argeș Pitești.

A fost un adevărat test al maturității pentru o grupare locală care are șanse foarte mari să prindă play-off-ul la finele sezonului regulat.

Întâlnirea a debutat în nota de dominare teritorială a gazdelor care au început curajos jocul dar au cedat inițiativă. Piteștenii nu au avut nevoie să fie invitați pentru a pune în aplicare o tactică foarte bună, în care s-au apărat exact și au marcat cu multă lejeritate. Până la pauză, cei doi tehnicieni au încercat să se mențină aproape de adversar, cu mențiunea că jocul orădenilor suferea în special la aruncările de la distanță.

În partea a doua a întâlnirii lucrurile au început să se complice pentru bihoreni care nu găseau soluții sub panoul advers, binențeles în fața unei apărări eficace a oaspeţilor. Pătrunderile nu dădeau rezultate, schemele parcă nu aveau finalitate iar aruncările de la distanță au fost cel mai modest capitol.

Din păcate nici soluțiile nu erau foarte numeroase, atât la străini, parcă mai apăsați de miza jocului ca niciodată, cât și la români.

Ultimul sfert a fost o adevărată cursă de urmărire, orădenii având mereu de recuperat puncte. Cu mai bine de două minute înainte de final piteștenii aveau nouă puncte avantaj. Singurul și principalul marcator al bihorenilor, Nemanja Maric, și-a intrat în rol, practic de unul singur împingând jocul spre panoul advers.

Cu treizeci de secunde înainte de final orădenii trec în avantaj dar atacul aparține piteștenilor. Profitând de faptul că avea doar două greșeli de echipă, localnicii adoptă o tactică în care faultează jos, fără ca adversarul să apuce să arunce. În cele din urmă victoria le-a aparținut gazdelor care, cu foarte mult noroc, își asigură practic un loc în primele opt formații ale țării.

CSM Oradea: Maric 24 puncte (3×3 puncte), Paşca 5 (1), Topcov 10, Mandic 13 (1), Lazar 2, Mitchell 2, Schachtner 10. Antrenor: Cristi Achim.

BC Piteşti: Voinescu 11 (3), Gennie 16 (1), Stefanovic 3 (1), Neguţ, Vujacic 13 (1), Isleam 12, Grubisic 7, Eichelbenger 4. Antrenor: Teodor Costescu.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult