Categorized | Social

Centrul Oncologic din Oradea reprezintă o prioritate pentru Cseke Attila

Deşi în 2010 Ministerul Sănătăţii a alocat suma de 3,8 milioane de lei pentru Centrul Oncologic din Oradea, Cseke Attila susţine că investiţiile în unitatea medicală din Bihor vor continua şi în 2011. Astfel, pentru achiziţionarea unui accelerator liniar de particule şi pentru realizarea unei noi clădiri, Ministerul Sănătăţii va mai cheltui încă 12,5 milioane de lei noi.

Planul de modernizare al sistemului medical din municipiul Oradea va primi şi în 2011 o mână de ajutor din partea ministrului Sănătăţii.

„Anul acesta vor continua alocările de fonduri pentru Centrul Oncologic din Oradea, unde anul trecut s-au investit 3,8 milioane de lei, iar anul acesta se alocă suma de 11 milioane de lei în scopul achiziţionării unui accelerator liniar de particule, respectiv suma de 1,5 milioane de lei pentru realizarea clădirii noi a Centrului Oncologic”

a precizat ministrul Cseke Attila.

Conform unor estimări realizate de specialişti, în judeţul Bihor numărul celor care suferă din cauza unor forme de afecţiuni oncologice este în continuă creştere. Aceasta este principala cauză pentru care ministrul susţine că este necesar construirea unui centru de profil modern, dotat cu toate utilităţile necesare pentru ca pacienţii să beneficieze de un tratament adecvat la standarde ridicate.

„Din păcate, secţia de oncologie din cadrul Spitalului Judeţean din Oradea deocamdată nu corespunde tuturor cerinţelor care sunt necesare pentru buna funcţionare a unui asemenea centru. Din acest motiv se impune continuarea investiţiilor.

Am speranţa că acest sprijin acordat de Ministerul Sănătăţii împreună cu fonduri obţinute de la Consiliul Local Oradea vor facilita realizarea unui centru modern, unde pacienţii vor fi trataţi în condiţii care corespund standardelor europene”

a concluzionat ministrul sănătăţii Cseke Attila.

This post was written by:

- who has written 4426 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult