Categorized | Cultură

„Zece Picturi” pentru o experienţă vizuală inedită

Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) din România, filiala Oradea va organiza marţi, 1 februarie, expoziţia „Zece Picturi”, proiect pilot aparţinând grupării Atelier 35 Oradea, Noua Generaţie. Vernisajul va avea loc între orele 18:00 şi 20:00, la Galeria de Arte Vizuale din strada Republicii, nr. 15.

Expoziţia reuneşte în incinta Galeriei UAP, zece picturi a zece artişti: Teodora Bicescu, Adrian Chirilă, Tudor Frâncu, Remus Ilisie, Jedlicska Zoltan, Hociung George, Holló Kinga, Camelia Marian, Sara Kapas şi Adrian Popa. O parte din exponate, deja cunoscute publicului oradean, vor apare într-un nou context.

„Urmând câteva sfaturi şi sugestii avansate de către profesorul Aurel Chiriac, am hotărât să găsesc soluţii pentru a regrupa şi a actualiza Atelier 35 Oradea. Făcând o selecţie printre artiştii care nu au împlinit încă vârsta de 35 de ani.

O parte dintre ei sunt deja cunoscuţi, unii mai puţin cunoscuţi, sau chiar studenţi care demonstrează că posedă o maturitate la nivelul percepţiei vizualului în arta contemporană. De aceea încercăm să aducem pe simezele artei contemporane un nou A35, o nouă generaţie, care, credem noi că are ceva de spus şi mai ales de arătat într-o viziune actuală”

se precizează într-un comunicat de presă remis de reprezentanţii filialei orădene a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Curatorul evenimentului va fi Constantin Costea, în deschidere urmând a vorbi profesorul universitar Aurel Chiriac şi Aurel Roşu, preşedintele UAP, filiala Oradea.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult