Categorized | Sport

Orădenii Ligia Grozan și Lenard Norbert se impun la primul concurs al anului

Sâmbătă și duminică sala de atletism din Complexul Lia Manoliu din București a găzduit prima etapă a concursului atletic sub titulatura de „Grand prix”. Reunirea a fost una rezervată categoriilor de seniori, tineret și juniori I. Așa cum era de așteptat municipiul Otadea a fost reprezentat de alteții legitimați la CS Universitatea – Municipal Oradea și LPS – CS Universitatea Oradea, antrenați de Mariana și Virgil Preda.

Lenard Norbert a reușit să se impună în cadrul concursului de triplusalt seniori după o săritură care a măsurat 14,54 m. De asemenea, tot la triplusalt fete, Laura Bojan s-a clasat în cele din urmă pe poziția a IX-a la juniori I după o săritură de 11,52 m.

Andrei Sasca a terminat al treilea concursul de săritură în lungime seniori, performanța acestuia fiind de 7,22 m. Coechipierul acestuia Silviu Uivărășan s-a clasat în finalul concursului de tineret pe locul al doilea după o săritură care a măsurat 7,02 m. Cu această performanță el a ocupat locul al șaptea în cadrul întrecerii rezervate seniorilor.

În întrecerea fetelor Hallai Erika avea să încheie concursul de senioare pe locul al șaptea după o săritură care a măsurat 5,52 m. Din păcate, coechipiera acesteia, multipla campioană națională Cornelia Deiac, nu a reușit să se califice în finală după trei sărituri depășite.

În fine, Ligia Grozav își continuă nestingherită ascensiunea, ea reușind să câștige concursul de sărituă în înălțime fete tineret și junioare I, după ce a trecut peste ștacheta înălțată la 1,70m.

În cadrul aceleași reuniuni, atletele senioare de la CS Crișul Oradea, pregătite de fosta campioană mondială Ella Kovacs, au reușit să obțină rezultate notabile. Astfel, Koroji Dorina a reușit să încheie cursa de 800 m liber cu timpul de 2 minute și 17 secunde, ea ocupând în final poziția a cincia. La doar trei secunde distanță de acesta s-a situat coechipiera acesteia, Rodica Ciani care a ocupat locul șase.

De asemenea, în cursa de 400 m liber, Koroji Dorina a trecut linia de sosire după 59,80 secunde, ocupând în final locul VII.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult