Categorized | Sport

Loteria penalty-urilor favorizează formația cu nervii de oțel. CSM Digi – Honved Budapesta 12-11

Dezamăgire. Acesta este cuvântul care se potrivește cel mai bine unei echipe lipsite de șansă, dar care nu a gestionat foarte bine avantajul din timpul partidei. Din păcate nu este deajuns să joci bine în fața a cel puțin 1.100 de suporteri care te susțin. Mai trebuie să ai putere de concentrare în momentele decisive. Acest lucru a lipsit tocmai atunci când era mai mare nevoie formației din municipiul de pe Crișul Repede.

Pentru al doilea an consecutiv secția de polo masculin a CSM Digi Oradea ratează șansa de a juca o semifinală de cupă europeană. Bihorenii au fost euforici exact în momentele care ar fi trebuit gestinate cel mai bine.

Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea a găzduit ultimul sfert de finală ale LEN Trophy în care favoriții locali au întânit formația Honved Budapesta. Din păcate ai nostri au părăsit bazinul victorioși, la limită, scor 12-11 (3-2, 2-2, 3-1, 1-1, 1-1, 2-4) dar pierzând, în final, calificarea la liviturile de departajare. În tur maghiarii s-au impus cu scorul de 12-9.

Orădenii au început perfect jocul conducând cu 2-0 după reușitele lui Monostori și Diaconu. A urmat două goluri ale maghiarilor care au restabilit egalitatea. La finalul primei reprize, Negrean a făcut ca orădenii să termine în avantaj minim.

A urmat repriza a doua, foarte echilibrată, cu câte două goluri de fiecare parte (pentru orădeni marcând Crețu și Negrean). Din păcate, atât Monostori cât și Kadar au suferit două eliminări, fiind foarte aproape de a părăsi prematur întâlnirea (la trei eliminări jucătorul este descalificat).

A urmat un al treilea sfert extraordinar în care Crețu, Kincsec și Baidoc au dus echipa la patru goluri, diferență care asigura măcar prelungirile.

În ultimul sfert, fiecare echipă a avut șansa să se desprindă pe tabela de marcaj dar, în final, doar Diaconu din cinci metri a mai punctat, același lucru făcându-l și maghiarii.

A urmat o repriză de prelungiri în care s-a mers din nou cap la cap cu mențiunea că orădenii aveau deja trei jucători descalificați definitiv. Tiberiu Negrean a reușit să țină formația noastră în viață după o reușită foarte importantă.

Ceea ce a urmat a fost un coșmar pentru bihoreni. Având sprijinul total al publicului, orădenii marchează prin Negrean și au șansa de a trece în avantaj după ce un maghiar a ratat a doua aruncare. Din păcate Chioveanu, total neinspirat, ratează aruncarea ca un începător. Adversarul profită și marchează, egalând situația. Tot un maghiar, Kincses Attila, execută pentru noi, dar, stupoare, acesta o face într-un mod mai mult decât modest.

Urmează execuția a maghiarilor care trec în avantaj la două goluri. Diaconu readuce sparanța în tabăra organizatorilor, totul depinzând de ultima execuție a oaspeților. Cu mult calm, aceștia marchează și se califică, pe undeva meritat în semifinale.

Cuvintele sunt de prisos într-o seară de februarie care trebuie uitată cât mai repede posibil. Nu e momentul să se caute vinovații, în condițiile în care echipa ajunge la loteria penalty-urilor unde contează foarte mult și șansa. Din păcate un an irosit, o șansă mare scăpată printre degete și un regret… un regret că Oradea putea juca semifinale de cupă europeană după 20 de ani dacă Zeița Fortuna le zâmbea celor care nu își pot stăpâni emoțiile.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult