Categorized | Educatie

Duminică, în Escape, sunteţi invitaţi la un concert inedit marca Oana Lianu

Oana Lianu continuă să impresioneze. După ce a făcut România celebră peste hotare prin talentul ei interpretativ, artista va porni duminică, 13 februarie 2011, de la ora 20:00, pe un nou drum în cariera ei muzicală. În faţa orădenilor, în clubul Escape, Oana Lianu va încerca să combine, într-un stil unic, jazz-cafe-ul naiul şi vocea, elementele de bază ale viitorul album pe care artista îl va scoate pe piaţă în acest an.

Concertul s-a născut la iniţiativa Asociatiei Artemotion, mai precis la propunerea actorului Sebastian Lupu.

„Într-una din duminici, anul trecut, am fost la club Escape întamplător, să văd „Gunoierul”, o piesă de teatru excepţională. Mi-a venit apoi ideea unei colaborări cu actorii, ceva de genul unei piese în care ei joacă şi eu cânt live. L-am sunat pe Sebi Lupu, i-am dat cd-ul meu, i-a plăcut foarte mult şi aşa s-a născut acest concert, pentru care îi mulţumesc personal. Şeful clubului Escape a agreat imediat ideea, lucru care m-a bucurat nespus”

explică, în exclusivitatea pentru Oradea Press, Oana Lianu.

În ceea ce priveşte repertoriul, artista declară:

„Ceea ce voi prezenta duminică, 13 februarie, este un mix de cafe-jazz-pop, ceva cu totul inedit. Eu  cânt de mult timp la nai aceste genuri muzicale, ineditul constă în faptul că, de data aceasta, asociez naiului propria mea voce. M-am ferit până acum să cânt (am cântat prima dată într-un concert Ciocârlia, care ţine de repertoriul folcloric şi am avut un succes nemaipomenit).

Majoritatea pieselor pe care le voi cânta în Escape fac parte din cel mai nou album al meu, înca nelansat (docamdată sunt în negocieri cu casa de discuri Electrecord, care doreşte să fie producătorul cd-ului). Aranjamentele orchestrale îi aparţin lui Gabriel Băruţă, cu care am avut şi voi mai avea colaborări deosebite.

Vocal m-am pregatit câteva luni cu Meda Horjan – (Medamusic), care m-a încurajat permanent şi căreia îi multumesc şi pe această cale… Odată cu acest concert, proiectele mele muzicale vor lua o nouă turnură. Sper să fie de bun augur pentru că îmi place enorm ceea ce fac acum”.

Un altfel de artist pentru un altfel de concert


Rafinamentul interpretativ, virtuozitatea impresionantă, dublate de o prezenţă scenică magnifică, o confirmă pe Oana Lianu ca fiind unul dintre artiştii unici ai lumii. Uşurinta cu care artista a jonglat de la folclor la muzica clasică, de la muzică contemporană la jazz – cafe şi pop, i-a adus Oanei Lianu recunoaştere atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

Oana Lianu va prezenta în concert una din cele mai delectante oferte, absolut inedită. Programul propus este unul ambiţios, obligând  calităţi muzicale şi ritmice aparte, de „feeling”: o îmbinare de café concert, jazz, pop/rock – un nou experiment muzical al talentatei artiste, pasionată cu mult timp în urmă de aceste genuri muzicale. Cunoscută îndeosebi ca artist instrumentist, ceea ce o detaşează pe Oana Lianu, este, dincolo de unicitatea sunetului, maniera de interpretare, lucru datorat excepţionalului simţ al muzicalităţii.

Solo-urile sale au personalitate, naiul relevă velocitate, improvizaţia – originalitate, de la piese de virtuozitate din repertoriul internaţional tradiţional Moscow nights, Occhi neri, Hava nagila, Espana Cani, Torna a Surriento, O sole mio, El condor pasa, Tango Jalousie la  nu mai puţin celebrele My heart will go on sau Can’t falling in love.

Apariţie „fină”, Oana Lianu face parte din categoria artiştilor, foarte puţini la număr, care îmbină în mod excepţional interpretarea instrumentală cu cea vocală (în perpetuă dezvoltare). O face dezinvolt, natural, expresiv, cu un surâs enigmatic – transfigurând bucuria de a face muzică. Prin gest, mimică, ea „trece” dincolo de scenă, iar publicul îi asimilează mesajul. Inflexiunile glasului Oanei Lianu creează o imagine sonoră aparte, dezvăluind personalitatea artistei – delicată, sensibilă, dar extrem de puternică.

Naiul şi vocea  dau senzaţia unei simbioze perfecte, alcătuind un duo formidabil… Se remarcă maniera personală a artistei de a reda mari hit-uri, prin întrepătrunderea armonioasă a genurilor muzicale, a naiului cu vocea – Autumn leaves, Ete indien, Aux champs elysees, Besame mucho, Dream a little dream of me, Summertime, Strangers in the night, Release me, Are you lonsome tonight, Feelings, Love me tender ş.a., fără reiterarea versiunilor (arhi)cunoscute, fără cel mai mic dubiu al imitaţiei.

Aranjamentele orchestrale poartă amprenta de excepţie a compozitorului Gabriel Băruţa, (compozitorul care a castigat anul acesta selectia la Eurovizion) o colaborare mai mult decât fructuoasă a celor doi artişti. Repertoriul abordat cuprinde un univers emoţional în continuă aşteptare, univers în care publicul este invitat să pătrundă necondiţionat.

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult