Categorized | Social

Serviciul de Evidenţă a Persoanelor din Oradea consideră anul 2010 un an bun

În cadrul conferinţei de presă de vineri, 4 februarie 2011, şeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, Cristian Popescu a prezentat indicatorii privind activitatea de evidenţă a persoanelor şi de stare civilă pe anul trecut. Principala realizare din 2010 o reprezintă implementarea aplicaţiei on-line pentru eliberarea documentelor şi reducerea timpului de aşteptare de la 7 la 2 zile. Sistemul l-am verificat şi noi şi funcţionează foarte bine.

Singura observaţie ţine de eliberarea tichetelor pe care trebuie să le ridici atunci când ţi se eliberează documentele la ghişeu. Aparatul care trebuie să îţi elibereze tichetul de ordine pentru a-ţi ridica documentul funcţionează cu intermitenţe.

„Serviciului Public Comunitar Local de  Evidenţă a Persoanelor a înregistrat o serie de realizări în anul 2010, printre care cele mai importante sunt implementarea aplicaţiei on-line, prin care cetăţenii au posibilitatea să se programeze, folosind internetul, pentru depunerea documentelor în vederea eliberării actelor de identitate, reducerea timpului de eliberare a actelor de identitate de la 7 la 2 zile, implementarea programului on-line de programare a căsătoriilor şi nu în ultimul rând înregistrarea naşterilor la Maternitatea Oradea”

a spus Cristian Popescu, şeful Serviciului Public Comunitar Local de  Evidenţă a Persoanelor.

Nicoleta Cherei, şefa Biroului Evidenţa Persoanelor a prezentat principalele activităţi desfăşurate în cursul anului 2010 în domeniul evidenţei persoanelor, dar şi situaţia comparativă privind procesarea actelor de identitate în perioada 2009 – 2010.

Principalele activităţi desfăşurate în anul precedent de către Compartimentul de Stare Civilă au fost prezentate de Olimpia Poşan, consilier în cadrul Compartimentului de Stare Civilă. Aceasta a vorbit despre evoluţia naşterilor, căsătoriilor, deceselor în 2010, faţă de anul 2009, observându-se din graficele prezentate o uşoară scădere a acestora.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult