Categorized | Sport

Pragmatismul oaspeților maghiari s-a dovedit a fi decisiv. FC Bihor – Ferencvaros Budapesta 1-3

Un număr de peste 500 de suporteri ai sportului cu balonul rotund au ținut să fie prezenți la primul amical disputat pe propriul teren de către formația FC Bihor. Trebuie însă precizat că cea mai mare parte a lor erau suporteri ai formației maghiare, foarte iubită în întreaga lume.

Sâmbătă dimineața Stadionul Iuliu Bodola din municipiul de pe Crișul Repede a găzduit întâlnirea cu caracter amical dintre gruparea locală și Ferencvaros Budapesta, la finalul partidei oaspeții s-au impus pe deplin meritat cu scorul dce 3-1 (1-1). Deși intrarea la acest joc s-a făcut pe bază de bilet, în cele din urmă, alegerea s-a dovedit a fi una inspirată, niciunul dintre suporteri neavând ceva de obiectat cu privire la acest aspect.

Jocul, desfășurat pe un strat de zăpadă, a fost unul alert în care jucătorii au făcut o mare risipă de energie. După primele minute de tatonare gazdele reușesc să deschidă scorul atunci când Cristian Cigan, angajat în adâncime a punctat cu un șut plasat. Până la pauză vizitatorii au restabilit egalitatea prin Toth, de altfel, cel mai bun jucător de pe teren, acesta marcând cu un șut de la colțul careului mare.

La zece minute de la reluare, maghiarii trec în avantaj după ce Morales marchează în poarta goală din apropiere.

După doar trei minute, Miljkovic reușește să stabilească scorul final la o gafă de proporții a portarului Fildan surprins cu un șut la colțul scurt.

La acest meci a fost testat de către FC Bihor și jucătorul sârb Vidovici, care a avoluat în linia mediană și nu a făcut-o deloc rău. De partea cealaltă, verzii veneau după un cantonament istovitor la Sovata dar și două victorii importate cu CSM Târgu Mureș și o echipă din Zgreb

În ultimele 15 minute ale întâlnirii, vizitatorii au evolouat în zece jucători după ce Toth a suferit o accidentare ușoară și nu a avut un coechipier la schimb.

Proaspăt întorși din cantonamentul de la Debrecen, bihorenii vor efectua două săptămâni de pregătire la Oradea după care vor mai disputa două jocuri de verificare, în deplasare cu Gaz Metan Mediaș și CFR Cluj Napoca.

FC Bihor: Pogacics – Muscă, Morar, Coroian, Olteanu, Chiș, Sorian, Lupu, Pop, Florian, Cigan. Au mai jucat: Fildan, Bârză, Petrache, Deaconescu, Iuhas, Șulea, Danci, Ionescu, Birtalan, Vidovici și El Hadji. Antrenor: Gheorghe Ghiț.

Ferencvaros: Haber – Rodenbucher, Sosa, Birge, Ali Hassan, Toth, Pereira, Csizmadia, Joszi, Morales, Miljkovic. Au mai evoluat: Meșter, Schember. Antrenor: Prukner Laszlo.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult