Categorized | Social

Şi deputaţii români au susţinut „Ziua internaţionala de luptă împotriva cancerului”

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat solicitarea Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) privind marcarea „Zilei internaţionale de luptă împotriva cancerului” în plenul Camerei Deputaţilor. Parlamentarii au marcat această zi prin citirea unui mesaj şi prin aplauze.

Mesajul a fost menit să sensibilizeze opinia publică cu privire la cancer. În cadrul lucrărilor în plen de luni, 7 februarie 2011, preşedintele comisiei de sănătate, Rodica Nassar, a citit mesajul de încurajare şi la final deputaţii au aplaudat timp de un minut pentru toţi supravieţuitorii de cancer.

„Doresc să multumesc deputaţilor pentru sprijinul acordat în această campanie de senzibilizare. Prin această acţiune, dorim să determinăm un număr cât mai mare de oameni să se adreseze medicului şi să-şi schimbe comportamentul actual cu privire la controlul medical.

Stilul de viaţă modern este caracterizat de o mulţime de factori care pot induce, din păcate, această boală. Deşi cancerul reprezintă a doua cauză de deces la nivel mondial sunt numeroase forme de cancer ce pot fi tratate dacă sunt depistate la timp”

a declarat preşedintele FABC, Cezar Irimia.

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult