Categorized | Sport

Un italian și un sirian în probe la FC Bihor Oradea

Încet dar sigur formația fanion a județului nostru care evoluează în liga secundă urmează să devină o echipă cosmopolită. Asta în condițiile în care alături de români mai evoluează un maghiar și un  marocan pentru FC Bihor. Zilele următoare urmează să sosească la Oradea încă doi jucători străini care vor crește numărul celor din afara granițelor țării.

Primul, un fundaș central de picior stâng, italian de origine cu vechi state în sezoanele inferioare în Italia va fi testat în perioada următoare în special fizic. Celălalt, un sirian, a fost component al tuturor naționalelor din țara arabă (U 19 şi U 21), cu mențiunea că el va fi folosit în linia mediană în zona centrală.

După părerea antrenorului local Gheorghe Ghiț pentru partea a doua a returului e nevoie de jucători cu consistență și de un lot echilibrat. De asemenea, acesta își propune să obțină un număr mai mare de puncte decât în tur.

Cei doi vor efectua antrenamente cu prima formația bihoreană timp de mai multe zile iar după cele două jocuri de pregătire, cu Gaz Metan Mediaș și CFR Cluj Napoca, vor fi sau nu, opriți în lot pentru partea a doua a campionatului.

Prima etapă a returului este programată să aibă loc în data de 6 martie, atunci când la Oradea, FC Bihor va întâlni echipa Arieșul Turda, grupare care se pregătește la ora actuală la Băile Felix. De menționat că la turdeni evoluează o parte dintre foștii fotbaliști ai formației locale, printre care Tegzeș, Țârcă, Bucur sau Pocean. Iar antrenorul lor, Fabian Cornel a fost și el în urmă cu mai mulți ani component al grupării de pe Crișul Repede.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult