Categorized | Social

Autoturismele cu masa între 5 şi 7,5 tone nu mai pot circula în Oradea fără autorizaţie specială

Consiliul Local al municipiului Oradea a decis ca şi autoturismele  cu masa maximă între 5 şi 7,5 tone să plătească autorizaţie specială pentru a circula în oraş. Noile autorizaţii vor costa între 50 şi 2.000 de lei, în funcţie de perioada pentru care vor fi eliberate, iar neachitarea taxei va duce la sancţiuni de până la 2.500 de lei.

Autorizaţiile pot fi achiziţionate de la camera 14 (parter Primăria Oradea), solicitantul trebuind să prezinte copie după talonul maşinii, datele de identificare ale societăţii, ale persoanei reprezentante, precum şi dovada achitării taxei.

„Primăria municipiului Oradea anunţă proprietarii mijloacelor de transport că, Regulamentul de eliberare a autorizaţiilor de transport greu aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 909/2009 s-a modificat prin Hotarirea Consiliului Local nr. 362/2010 incluzând în categoria  mijloacelor de transport ce necesită autorizaţie pentru circulatie în  zona centrală şi pe cele cu masa maximă total autorizată între 5 to şi 7,5 to.

În anul 2011, până la această dată s-au eliberat  un  număr de 121 de autorizaţii, 76 dintre acestea eliberându-se pentru o perioadă de un an.

Autorizaţiile  ce se emit  sunt:

1. pentru o zi  50 lei

2. pentru o lună calendaristică 400 lei

3. pentru un an calendaristic   2000 lei

Agenţii economici cu sediul în alte localităţi pot cumpăra aceste autorizaţii de la staţiile de distribuire a carburanţilor de la intrările din oraş:

– staţiile ROMPETROL  pentru intrările dinspre Satu Mare, Arad, Sântandrei

– staţiile LUKOIL  pentru intrările dinspre Cluj, Deva, Bors.

Sancţiunile aplicate pentru nerespectarea regulamentului de organizare a transportului greu pe raza municipiului Oradea  sunt cuprinse între 500 şi 2500 lei.”

se precizează într-un comunicat remis de Primăria municipiului Oradea.

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult