Categorized | Oradea

Lucia Varga nu vrea cămin de bătrâni în locul Centrului de Sănătate Bratca

Deputatul PNL Lucia Varga, a transmis o interpelare ministrul Sănătăţii, Cseke Attila în vederea transformarii Centrului de Sănătate Bratca într-o secţie a spitalului din Aleşd, pentru a nu priva locuitorii satelor montane din zonă de servicii medicale, având în vedere că cea mai apropiată unitate spitalicească este la Aleşd.

Zona montană de la Bratca este una dintre cele mai izolate, din acest punct de vedere existând sate de unde locuitorii trebuie să parcurgă o distanţă importantă până la cea mai apropiată unitate medicală. Centrul de Sănătate Bratca, unitate medicală care ii deserveşte acum se doreşte a fi transformată într-un cămin pentru bătrâni.

„Fără a diminua importanţa căminelor pentru bătrâni, afirm aici că unitatea sanitară din Bratca nu trebuie închisă! Nu după sumele importante de bani care au fost investite în această unitate ori după numărul important de cetăţeni pe care îi deserveşte. Românii chiar au dreptul la sănătate şi la un acces uşor la servicii medicale.

Cum se vor putea trata cetăţenii din zona Bratca? Vor putea ei să aştepte până când guvernul Boc va suplimenta numărul de unităţi SMURD care să îi poată transporta de urgenţă la o altă unitate medicală? Cum se vor deplasa acei cetăţeni, bolnavi cronici, săptămânal, câteva zeci de kilometri pentru a primi îngrijiri medicale. Şi pe banii cui?”

a precizat Lucia Varga în declaratia politica susţinută de la tribuna Parlamentului, al doilea demers public pe aceast subiect.

Deputatul Lucia Varga solicită Guvernului Boc şi Ministerului Sănătăţii să facă publice criteriile obiective care au stat la baza identificării unităţilor sanitare care se vor reorganiza ori închide şi să modifice lista acestor unităţi în conformitate cu aceste criterii, pentru că locuitorii din zona Bratca chiar au nevoie de unitatea medicală pe cale de a fi reorganizată.

„Totodata  îmi exprim speranţa că Ministrul Sanatatii, bihorean de origine, va ţine cont de aceste interpelari şi va lua măsurile care se impun”

a mai precizat deputatul liberal.

This post was written by:

- who has written 4383 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult