Categorized | Cultură

Luna Fotografiei din România se apropie de sfârşit

Muzeul de Artă din Braşov va găzdui, vineri 11 februarie 2011, festivitatea de închidere a celei de-a doua ediţii a Festivalului naţional cu participare internaţională Luna Fotografiei din România. În cadrul Festivalului au fost organizate peste 50 de saloane naţionale şi internaţionale de artă fotografică, expoziţii de club, personale şi de grup, respectiv serii şi proiecţii de imagini digitale.

Festivalul a fost organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România în parteneriat cu  cele 29 de  organizaţii partenere din România, Ucraina şi Ungaria, sub partonajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi a Institutului Cultural Român, sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică, cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov şi a Muzeului de Artă din Braşov.

Lansarea festivalul a avut loc cu ocazia Zilei oficiale a artei fotografice din România, – ziua de naştere a primului fotoreporter de război din lume Carol Pop de Szatmari, născut la data de 11 ianuarie 1812. La festivitate au participat ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor, autorităţi locale precum şi un număr mare de artişti fotografi din Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Gheorgheni, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureş, Timişoara.

În cadrul festivalului au fost organizate peste 50 de saloane naţionale şi internaţionale de artă fotografică, expoziţii de club, personale şi de grup, respectiv serii şi proiecţii de imagini digitale atât în Capitală cât şi în oraşele: Arad, Bistriţa, Braşov, Budapesta , Cernăuţi (Ucraina), Cluj Napoca, Craiova, Gheorgheni, Gura Humorului, Iaşi, Marghita, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploieşti, Sfântu Gheorghe, Slatina, Szolnok (Ungaria), Suceava, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureş,  Timişoara şi  Valea lui Mihai (judeţul Bihor).

„Programul Festivalului a prilejuit realizarea unor expoziţii în premieră absolută cum a fost Salonul Artiştilor Fotografi din Bucureşti, prima ediţie a Salonului Naţional al Tinerilor, etc.

Este de apreciat faptul ca ediţia a doua a Festivalului a fost realizată în condiţii de autofinanţare totală, urmând ca după încheierea oficială să fie editat un album reprezentativ realizat cu finanţarea Ministerului Culturii şi Patrimoniului National, respectiv a Administraţiei Fondului Cultural Naţional din Bucureşti.

Cu ocazia încheierii se poate constata cu mare satisfacţie că toate manifestările programate în cadrul Festivalului au fost derulate în cele mai bune condiţii”

a declarat preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi mentorul acestui festival, artistul fotograf Ştefan Tóth care, dealtfel, a făcut un efort deosebit, călătorind peste 3.500 km, pentru a participa la cele 19 vernisaje ţinute la Braşov, Budapesta Bucureşti, Cernăuţi (Ucraina), Cluj Napoca, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Szolnok (Ungaria) şi  Suceava.

Festivitatea de închiderea a festivalului va avea loc vineri, 11 fenruarie 2011, începând cu ora 12:00, la Muzeul de Artă din Braşov. În cadrul rvenimentului vor fi vernisate Salonul Naţional al Tineretului, Expoziţia Fotografului Anului – Nagy Lajos E.FIAP şi expoziţia omagială „In memoriam” Nagy P. Zoltán E.FIAP din Miercurea Ciuc.

Expoziţiile vernisate vor rămâne la dispoziţia publicului până la data de 25 martie 2011.

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult