Categorized | Sport

Derby-ul Ardealului fără o favorită certă. Duminică, ora 18:00, CSM Oradea – U Mobitelco Cluj Napoca

Parcă niciodată un astfel de derby în baschetul masculin nu a fost așteptat cu atât de mult interes de ambele tabere. Dar trebuie precizat că acest joc este unul în care nici una dintre combatante nu este favorită cu toate că echipa locală evoluează foarte bine pe propriul teren. Rămâne de văzut cine se va adapta mai bine unei situații în care cele două formații au nevoie acută de victorie.

Duminică, începând cu ora 18:00 toate drumurile vor duce spre Arena Antonio Alexe din Oradea acolo unde favoriții locali de la CS Municipal vor fi gazda jocului cu rivalii de la U Mobitelco Cluj Napoca, joc ce contează pentru etapa a XXI-a a Diviziei A de baschet masculin.

Din păcate gazdele nu traversează o perioadă foarte bună, în condițiile în care în deplasare au pierdut toate cele trei jocuri din retur, în timp ce pe propriul teren s-au impus cu mult noroc.

Clujenii vin după un succes categoric în dauna celor de la Craiova și fără nicio problemă au declarat că vin la Oradea cu gândul clar de a câștiga. Rămâne de văzut dacă vor fi în stare, cunoscut fiind faptul că ei evoluează mai modest în jocurile din deplasare.

Orădenii l-au pierdut pentru tot restul sezonului pe Ștefan Vasile care a suferit o ruptură de ligamente la piciorul drept. De partea cealaltă, baschetbaliștii din municipiul de pe Someș au reușit în această săptămână să-l legitimeze pe Tyler Morris, fundașul american de 1.88 înălțime și 24 de ani.

Nici clujenii nu concep să nu se califice de pe un loc cât mai bun în play-off în timp ce, în mod normal, orădenii nu au cum să nu se califice și ei între primele opt formații ale țării.

Va fi aşadar un spectacol de calitate în care echipele vor încerca, în special în apărare, să facă un joc cât mai exact. O astfel de tactică, abordată de oricare dintre antrenori, ar putea fi cheia succesului.

Celelalte partide ale rundei se vor disputa după programul: CS Otopeni – CSU Ploiști, BC Timișoara – CS Municipal București, Cuadripol Brașov – Politehnica Iași, Gaz Maten Mediaș – Steaua București, BC Mureș Târgu Mureș – BC Argeș Pitești, Energia Rovinari – Atlassib Sibiu, CSM Craiova – Perla Harghitei Miercurea Ciuc.

Imediat după finalul jocului, doar accesând site-ul www.oradeapress.ro veți avea posibilitatea de a lua la cunoștință toate detaliile acestui joc.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult