Categorized | Sport

Derby-ul Ardealului fără o favorită certă. Duminică, ora 18:00, CSM Oradea – U Mobitelco Cluj Napoca

Parcă niciodată un astfel de derby în baschetul masculin nu a fost așteptat cu atât de mult interes de ambele tabere. Dar trebuie precizat că acest joc este unul în care nici una dintre combatante nu este favorită cu toate că echipa locală evoluează foarte bine pe propriul teren. Rămâne de văzut cine se va adapta mai bine unei situații în care cele două formații au nevoie acută de victorie.

Duminică, începând cu ora 18:00 toate drumurile vor duce spre Arena Antonio Alexe din Oradea acolo unde favoriții locali de la CS Municipal vor fi gazda jocului cu rivalii de la U Mobitelco Cluj Napoca, joc ce contează pentru etapa a XXI-a a Diviziei A de baschet masculin.

Din păcate gazdele nu traversează o perioadă foarte bună, în condițiile în care în deplasare au pierdut toate cele trei jocuri din retur, în timp ce pe propriul teren s-au impus cu mult noroc.

Clujenii vin după un succes categoric în dauna celor de la Craiova și fără nicio problemă au declarat că vin la Oradea cu gândul clar de a câștiga. Rămâne de văzut dacă vor fi în stare, cunoscut fiind faptul că ei evoluează mai modest în jocurile din deplasare.

Orădenii l-au pierdut pentru tot restul sezonului pe Ștefan Vasile care a suferit o ruptură de ligamente la piciorul drept. De partea cealaltă, baschetbaliștii din municipiul de pe Someș au reușit în această săptămână să-l legitimeze pe Tyler Morris, fundașul american de 1.88 înălțime și 24 de ani.

Nici clujenii nu concep să nu se califice de pe un loc cât mai bun în play-off în timp ce, în mod normal, orădenii nu au cum să nu se califice și ei între primele opt formații ale țării.

Va fi aşadar un spectacol de calitate în care echipele vor încerca, în special în apărare, să facă un joc cât mai exact. O astfel de tactică, abordată de oricare dintre antrenori, ar putea fi cheia succesului.

Celelalte partide ale rundei se vor disputa după programul: CS Otopeni – CSU Ploiști, BC Timișoara – CS Municipal București, Cuadripol Brașov – Politehnica Iași, Gaz Maten Mediaș – Steaua București, BC Mureș Târgu Mureș – BC Argeș Pitești, Energia Rovinari – Atlassib Sibiu, CSM Craiova – Perla Harghitei Miercurea Ciuc.

Imediat după finalul jocului, doar accesând site-ul www.oradeapress.ro veți avea posibilitatea de a lua la cunoștință toate detaliile acestui joc.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult