Categorized | Cultură

Oana Lianu – o desăvârşită prinţesă a naiului

Oana Lianu a susținut duminică, 13 februarie 2011, începând cu orele 20:00 primul său concert de jazz café la voce și nai în fața unui numeros public adunat în clubul Escape. Un spectacol de nota zece susţinut de un artist desăvârşit.

După ce a furat inimile iubitorilor de muzică populară cântând doine şi alte creaţii populare la nai, Prinţesa Naiului a făcut un nou pas în cariera sa muzicală cu o reprezentaţie de jazz café, în audiţie absolută, condimentând acordurile fine ale naiului cu tonurile vocale.

Asemeni unui toreador ce intră emotiv dar îndrăzneţ în coridă, Oana Lianu şi-a făcut intrarea în faţa publicului prezent în ritm alert de pasodoble, parcă dorind să prindă şi mai mult curaj, invitându-şi audienţa să se lase furată de pasiunea muzicii şi să trăiască alături de ea emoţiile primei reprezentaţii.

Ritmurile tangourilor argentiniene nu au făcut altceva decât să instige la mai multă plăcere muzicală, aprinzând în sufletele celor prezenţi dorinţa de acorduri fine.

Legătura dintre varietăţile muzicale s-a făcut insesizabil, prezenţa scenică a artistei reuşind să captiveze şi să distrugă barierele diferenţelor de stiluri.

Concertul Oanei Lianu a fost o frenezie muzicală ce a purtat publicul de la un capăt la altul al lumii prin intermediul repertoriului muzical. A fost asemeni unui bal mascat cu un singur participant care a făcut uz cu succes de măştile muzicale aducând în faţă diferite stiluri şi epoci muzicale.

În trecerea de la stilul muzical popular la cel de jazz café artista s-a bucurat de sprijinul soţului său alături de care cântă la saxofon, dar şi de cel al lui Gabriel Băruţă care i-a asigurat artistei orchestraţia muzicală.

Un album semnat Oana Lianu urmează a fi scos pe piaţă în curând, iar celor ce nu au putut participa în duminica lui 13 februarie 2011 la primul său concert, artista le promite o revenire pe scena aceleiaşi locaţii.

Pentru mai multe informaţii AICI.

SIM

This post was written by:

- who has written 4349 posts on Presa Oradea.


Contact the author

3 Responses to “Oana Lianu – o desăvârşită prinţesă a naiului”

  1. muzicadevest spune:

    ce e aia „auditie absoluta”?

  2. Din câte cunosc eu, pentru a se diferenţia piesele care sunt cântate pentru prima dată într-un anumit loc (România sau Oradea) de cele care sunt cântate pentru prima dată în faţa unui public (indiferent unde s-ar afla acel public) se foloseşte această expresie. In Oradea, spre exemplu, se pot cânta piese în „primă audiţie” şi din secolul trecut (dacă nu au mai fost niciodată cântate aici), dar piese în „primă audiţie absolută” se pot cânta doar o singură dată. Mă rog, aşa ştiu eu şi, din câte văd şi în alte locuri, aşa se foloseşte cam peste tot.

  3. marc anghel spune:

    generez respect si consideratie pentru doi zei ai culturii romanaesti

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult