Categorized | Cultură

Oana Lianu – o desăvârşită prinţesă a naiului

Oana Lianu a susținut duminică, 13 februarie 2011, începând cu orele 20:00 primul său concert de jazz café la voce și nai în fața unui numeros public adunat în clubul Escape. Un spectacol de nota zece susţinut de un artist desăvârşit.

După ce a furat inimile iubitorilor de muzică populară cântând doine şi alte creaţii populare la nai, Prinţesa Naiului a făcut un nou pas în cariera sa muzicală cu o reprezentaţie de jazz café, în audiţie absolută, condimentând acordurile fine ale naiului cu tonurile vocale.

Asemeni unui toreador ce intră emotiv dar îndrăzneţ în coridă, Oana Lianu şi-a făcut intrarea în faţa publicului prezent în ritm alert de pasodoble, parcă dorind să prindă şi mai mult curaj, invitându-şi audienţa să se lase furată de pasiunea muzicii şi să trăiască alături de ea emoţiile primei reprezentaţii.

Ritmurile tangourilor argentiniene nu au făcut altceva decât să instige la mai multă plăcere muzicală, aprinzând în sufletele celor prezenţi dorinţa de acorduri fine.

Legătura dintre varietăţile muzicale s-a făcut insesizabil, prezenţa scenică a artistei reuşind să captiveze şi să distrugă barierele diferenţelor de stiluri.

Concertul Oanei Lianu a fost o frenezie muzicală ce a purtat publicul de la un capăt la altul al lumii prin intermediul repertoriului muzical. A fost asemeni unui bal mascat cu un singur participant care a făcut uz cu succes de măştile muzicale aducând în faţă diferite stiluri şi epoci muzicale.

În trecerea de la stilul muzical popular la cel de jazz café artista s-a bucurat de sprijinul soţului său alături de care cântă la saxofon, dar şi de cel al lui Gabriel Băruţă care i-a asigurat artistei orchestraţia muzicală.

Un album semnat Oana Lianu urmează a fi scos pe piaţă în curând, iar celor ce nu au putut participa în duminica lui 13 februarie 2011 la primul său concert, artista le promite o revenire pe scena aceleiaşi locaţii.

Pentru mai multe informaţii AICI.

SIM

This post was written by:

- who has written 4387 posts on Presa Oradea.


Contact the author

3 Responses to “Oana Lianu – o desăvârşită prinţesă a naiului”

  1. muzicadevest spune:

    ce e aia „auditie absoluta”?

  2. Din câte cunosc eu, pentru a se diferenţia piesele care sunt cântate pentru prima dată într-un anumit loc (România sau Oradea) de cele care sunt cântate pentru prima dată în faţa unui public (indiferent unde s-ar afla acel public) se foloseşte această expresie. In Oradea, spre exemplu, se pot cânta piese în „primă audiţie” şi din secolul trecut (dacă nu au mai fost niciodată cântate aici), dar piese în „primă audiţie absolută” se pot cânta doar o singură dată. Mă rog, aşa ştiu eu şi, din câte văd şi în alte locuri, aşa se foloseşte cam peste tot.

  3. marc anghel spune:

    generez respect si consideratie pentru doi zei ai culturii romanaesti

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult