Categorized | Sport

Sala de la LPS Bihorul în amplu proces de modernizare pentru întrecerea continentală

Încetul cu încetul aspectul Liceului cu Program Sportiv (LPS) Bihorul se schimbă mult în bine. După renovarea sălii de judo și finalizarea proiectului cu terenul sintetic de dimiensiuni normale, în câteva zile va fi finalizat și primul teren sintetic de dimensiuni mai mici în balon. Astfel ân câteva zile va avea loc o competiție de fotbal rezervată amatorilor la care vor participa cele mai bune formații ale județului.

Dan Matei și Lucian Stance director și respectiv director adjunct al LPS Bihorul se află în fața unei noi provocări. În urmă cu câteva zile o delegație a forului european de baschet condusă de Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, a inspectat sala de jocuri sportive din incita LPS Bihorul. Este cunoscut faptul că în luna august a acestui an municipiul Oradea va organiza turneul final al Campionatului european de baschet pentru junioare A.

Nu mai puțin de 16 echipe vor fi prezenta la Oradea pentru a se întrece în vederea câștigării laurilor de campioni. Dacă arena Antonio Alexe va fi o sală definită exclusiv jocurilor, între sala de la Universitatea și LPS Bihorul se va alege cea de-a doua sală dar și cealaltă de antrenament. Astfel, acestea două din urmă, vor intra într-un amplu proces de modernizare ele urmând a fi declarate săli cu securitatea maximă, putând fi prezenți astfel președinți de țări sau chiar premieri.

Cu acestă ocazie, Dan Matei a ținut să mulțumască personal conducerii CS Municipal Oradea pentru posibilitatea ca sala să fie dotată cu o nouă instalație de sonorizare, aer condiționat, bănci de rezervă, tabelă electronică și chiar panouri noi. Toate aceste cheltuieli absolut necesare vor fi alocate din bani de la Guvern dar și de la Ministerul Educației. De aceste invenstiții se vor bucura în viitor baschetbaliști bihoreni dar și loturile naționale.

Atleții și judoka pe podium

1

Într-o altă ordine de idei în cursul săptămânii trecute alteții bihoreni legitimați la LPS Bihorul (antrenori Mariana și Virgil Preda) au luat parte la întrecerea de Grand Prix de la București.

La categoria juniorilor II, Sergiu Foltuț s-a situat pe poziția a treia a podiumului în cadrul concursului de săritură în înălține după ce a trecut pește ștacheta înălțată la 1,84 m. De asemenea colegul acestuia Alex Gerco s-a situat pe locul al doilea dar la juniori III, trecând peste ștacheta înălțată la 1,50 m. Pe poziția următoare a aceleiași categorii de vârsta, dar la fete, s-a situat o altă orădeacă, Kiraly Bernadette care a trecut la 1,40 m.

În cadrul competiției de judoka locală Larisa Florian și-a arătat din nou valoarea la etapa zonală a naționalelor ea câștigând fără probleme la categoria 52  kilograme. Colegii ei, Patricia Petraș și Rareș Trif, au terminat pe locul secund ambii la categoria 50 kilograme.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult