Categorized | Sport

Sala de la LPS Bihorul în amplu proces de modernizare pentru întrecerea continentală

Încetul cu încetul aspectul Liceului cu Program Sportiv (LPS) Bihorul se schimbă mult în bine. După renovarea sălii de judo și finalizarea proiectului cu terenul sintetic de dimiensiuni normale, în câteva zile va fi finalizat și primul teren sintetic de dimensiuni mai mici în balon. Astfel ân câteva zile va avea loc o competiție de fotbal rezervată amatorilor la care vor participa cele mai bune formații ale județului.

Dan Matei și Lucian Stance director și respectiv director adjunct al LPS Bihorul se află în fața unei noi provocări. În urmă cu câteva zile o delegație a forului european de baschet condusă de Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, a inspectat sala de jocuri sportive din incita LPS Bihorul. Este cunoscut faptul că în luna august a acestui an municipiul Oradea va organiza turneul final al Campionatului european de baschet pentru junioare A.

Nu mai puțin de 16 echipe vor fi prezenta la Oradea pentru a se întrece în vederea câștigării laurilor de campioni. Dacă arena Antonio Alexe va fi o sală definită exclusiv jocurilor, între sala de la Universitatea și LPS Bihorul se va alege cea de-a doua sală dar și cealaltă de antrenament. Astfel, acestea două din urmă, vor intra într-un amplu proces de modernizare ele urmând a fi declarate săli cu securitatea maximă, putând fi prezenți astfel președinți de țări sau chiar premieri.

Cu acestă ocazie, Dan Matei a ținut să mulțumască personal conducerii CS Municipal Oradea pentru posibilitatea ca sala să fie dotată cu o nouă instalație de sonorizare, aer condiționat, bănci de rezervă, tabelă electronică și chiar panouri noi. Toate aceste cheltuieli absolut necesare vor fi alocate din bani de la Guvern dar și de la Ministerul Educației. De aceste invenstiții se vor bucura în viitor baschetbaliști bihoreni dar și loturile naționale.

Atleții și judoka pe podium

1

Într-o altă ordine de idei în cursul săptămânii trecute alteții bihoreni legitimați la LPS Bihorul (antrenori Mariana și Virgil Preda) au luat parte la întrecerea de Grand Prix de la București.

La categoria juniorilor II, Sergiu Foltuț s-a situat pe poziția a treia a podiumului în cadrul concursului de săritură în înălține după ce a trecut pește ștacheta înălțată la 1,84 m. De asemenea colegul acestuia Alex Gerco s-a situat pe locul al doilea dar la juniori III, trecând peste ștacheta înălțată la 1,50 m. Pe poziția următoare a aceleiași categorii de vârsta, dar la fete, s-a situat o altă orădeacă, Kiraly Bernadette care a trecut la 1,40 m.

În cadrul competiției de judoka locală Larisa Florian și-a arătat din nou valoarea la etapa zonală a naționalelor ea câștigând fără probleme la categoria 52  kilograme. Colegii ei, Patricia Petraș și Rareș Trif, au terminat pe locul secund ambii la categoria 50 kilograme.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult