Categorized | Cultură

„Salonul Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni” redeschis la Szeged şi Veszprém

După succesul de care s-a bucurat ediţia a V-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni, în perioada 17 – 21 ianuarie 2011, în mai multe oraşe din România şi Ungaria, acesta a fost redeschis la începutul acestei săptămâni în oraşele Szeged şi Veszprém.

Primul vernisaj a avut loc în data de 14 februarie 2011, la ora 18:00, în sălile de expoziţie ale Insitutului Cultural Român – Budapesta (ICR), filiala Szeged, în prezenţa unui numeros public, iubitor de artă fotografică. Deoarece tematica ediţiei a V-a a Salonului internaţional a fost un subiect agreat de mulţi dintre vizitatori, „Tradiţii populare române şi maghiare”, lucrările au fost apreciate în egală măsură de reprezentanţii mass-media şi ai publicului vizitator.

Vernisajul a fost deschis de Petru Câmpan, colaboratorul filialei din Szeged a ICR Budapesta, care în discursul său şi-a manifestat bucuria de a găzui această expoziţie, care a avut un succes aşa de mare şi la Budapesta. A apreciat de asemenea rolul pozitiv pe care îl joacă aceste Saloane internaţionale, în cunoaşterea culturii celor două naţiuni  şi al culturii fotografice în mod special.

În cuvântul său, artistului fotograf Ştefan Tóth A.FIAP, iniţatorul acestui salon internaţional, a prezentat publicului condiţiile în care a luat fiinţă prima ediţie, respectiv succesul de care s-a bucurat pe parcursul celor 5 ediţii expoziţiile vernisate în mai multe oraşe ale României şi Ungariei.

În finalul discursului său, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, Toth a subliniat faptul că aceast salon internaţional  de excepţie a fost apreciat şi de Conducerea a AAFR şi e considerată cu una din cele mai reprezentative manifestări expoziţionale în cadrul ediţiei  a doua a Festivalului Naţional cu participare Internaţională, Luna Fotografiei din România, organizat de AAFR sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Institutul Culturul Român şi sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică.

Următorul vernisaj al expoziţiei deschise în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea, la data de 17 ianuarie 2011, urmează să fie vernisată la data de 17 februarie 2011, la ora 18:00, la sediul Facultăţii de Turism a Universităţii Pannon  din Veszprém (Ungaria)

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult