Categorized | Sport

Orădenii au echipă de Liga 1. Gaz Metan Mediaș – FC Bihor 1-3

În cursul dimineții de miercuri formația fanion a județului Bihor, Fotbal Club a susținut un nou joc amical. Este vorba de întâlnirea de la Mediaș cu echipa locală Gaz Metan, grupare care la finalul turului Ligii 1 la fotbal s-a clasat pe un merituos loc 5, înaintea mult mai titratelor Steaua şi Dinamo. La finalul timpului regulamentar de joc roș-albaștri au reputat o victorie extrem de prețioasă cu scorul de 3-1 (2-1).

Oaspeții întâlnirii au reușit să deschidă scorul în urma unui corner executat de Chiș, Deaconescu punctând cu capul. Până la pauză Cristian Cigan, noul atacant al formației FC Bihor, a mărit diferența după ce a punctat cu un șut din interiorul careului.

Cu șapte minute înainte de finalul primei părți, Miclea de la gazde a reușit să feducă din diferență, acesta transformând un penalty.

În partea a doua, cei mai periculoși au rămas tot bihorenii care s-au desprins decisiv cu un sfert de oră înainte de final, atunci când Bîrza a finalizat o acțiune colectivă de atac.

Victorie care menține FC Bihor într-un tonus pozitiv, arătând că sunt pregătiți pentru partea secundă a campioantului.

Gheorghe Ghiţ, tehnicianul formației din municipiul de pe Crișul Repede, a utilizat formula de start: Fildan – Moraru, Muscă, Deaconescu, Iuhas – Chis, Coroian, Sorian, Florean – Markus, Cigan.

In repriza a doua au mai intrat: Pogacsics – Ionescu, Hering, Danci, Petrache, Sulea, Fl. Pop, Toca, Bîrza si Birtalan.

Orădenii se afla la cea de-a cinciea victorie din aceste jocuri amicale, ei pierzând doar o singură dispută, cea cu Ferencvaros Budapesta.

Următoarea întâlnire cu caracter de verificare va avea loc sâmbătă, 19 februarie, de la ora 14:00 la Clul Napoca. Roș-albaștri vor de piept cu actuala campioană națională, formația locală CFR.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult