Categorized | Cultură

Muzica la superlativ – seară de sonate baroce

Iubitorii muzicii clasice vor avea posibilitatea să se bucure duminică de un concert cu totul special. Este vorba despre o seară de sonate baroce în interpretarea trioului Fortissimo, concert care va avea loc de la ora 18:00 la Biserica Barátok.

Orădenii sunt invitaţi să ia parte la un concert cu piese ale unor compozitori mai puţin cunoscuţi, foarte rar cântate în Oradea, dar care vor încânta cu siguranţă.

„Încercăm să le oferim iubitorilor muzicii clasice piese deosebite care se cântă mai rar. Nu pentru că nu sunt frumoase ci pentru că se pot cânta doar în această formulă.

Eu nu am mai văzut în ultimii 50 de ani în Oradea o formaţie camerală cum este Fortissimo, şi din această cauză piese care pot fi cântate de două viori şi un violoncel nu s-au prea cântat. Ar fi însă păcat ca orădenii să nu cunoască aceste adevărate bijuterii muzicale”

a declarat, pentru Oradea Press, profesoara de vioară Tokaji Ágnes.

Alături de violonista Tokaji Ágnes, din Trio Fortissimo mai fac parte violoncelista Bozsódi Beáta şi violonista Costin Éva.

În program:

G.B.Vitali (1632-1692)

– Sonata da Chiesa în Re major, op. 9

– Sonata da Chiesa în Fa major, op. 9

A. Corelli (1653-1713)

Sonata da camera, op. 2, nr. 4

Sonata da camera, op. 4, nr. 9

G.F. Händel (1685-1759)

– Trio Sonata, op. 5, nr. 3

– Trio Sonata, op. 5, nr. 4

Concertul va avea loc la Biserica Barátok de la ora 18:00, intrarea va fi liberă.

This post was written by:

- who has written 4411 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult