Categorized | Sport

Mult prea fragili în fața campionilor. CFR Cluj – FC Bihor 5-0

Când evoluezi în fața unei campioane naţionale și o faci cu un sistem de joc prin care nu încerci să compensezi diferența de valoare, fotbalul te pedepsește. Acest lucru se poate spune despre formația fanion FC Bihor care a încercat să facă față unor jucători de certă valoare care şi-au demonstrat superioritatea, în special în duelurile unu la unu, dar și la viteză și forță. Urmarea, o diferență extrem de mare, evidențiată în special prin rezultatul final care arată că orădenii sunt departe de cerințele primului eșalon.

Baza sportivă CUG din municipiul Cluj-Napoca a găzduit sâmbătă după-amiaza cel mai așteptat joc amical al zilei. S-au întâlnit actuala campioană națională, formația locală CFR și FC Bihor Oradea, echipă care activează în Liga a II-a, seria a II-a. La finalul unui joc cu ritm alert gazdele au reușit să se impună fără probleme cu scorul de 5-0 (3-0).

Surprinzător, roș-albaștri au început curajos partida având o bună acțiune de atac prin Mărcuș. După doar doisprezece minute de joc orădeanul Ionuț Hora, legitimat la clujeni, a reușit să marcheze după un șut deviat al lui Mureșan. În minutul 20 al întâlnirii, De Zerbi a profitat de lipsa de experință a lui Deaconescu și l-a executat sec pe Fildan de la marginea careului. Cu un sfert de oră înainte de pauză, Bastos a crescut diferența la trei goluri după ce a finalizat cu un șut pe jos o pasă extraordinară a lui Peralta.

După pauză, ceferiștii au reușit din nou să mai puncteze de două ori, prima dată prin șutul lui Mureșan care a marcat cu largul concurs a lui Fildan în minutul 63, iar tabela a fost închisă, în cele din urmă, de Kapetanos care a marcat cu douăzeci de minute înainte de final.

Ceferiștii au schimbat întrega garnitură de pe teren printre noii jucători apărând o serie de nume noi, fotbaliști autohtoni. De partea cealaltă bihorenii au făcut o repetiție foarte bună din păcate pentru ei nu au reușit să rezite în același ritm mai mult timp. Una peste alta o înfrângere din care toți cei implicați în fenomentul fotbalistic ar trebuie să învețe că adversarul mai valoros fructifică la maximum orice oportunitate.

FC Bihor: Fildan – Moraru, Muscă, Olteanu, Iuhasz – Chiș, Deaconescu, Sorian – Florian, Mărkuș, Cigan. În partea a doua au mai intrat: Bârză, Hering, Coroian, Achim, Danci și Pop.

Antrenor: Gheorghe Ghiț.

La finele săptămânii viitoare, cel mai probabil, orădenii vor juca ultima partidă amicală pe stadionul Iuliu Bodola în care adversari ar putea fi cei de la CF Bihorul Beiuș.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4422 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult