Categorized | Sport

Cornelia Deiac câștigă pentru a doua oară consecutiv laurii de campioană națională și merge la CE de la Paris

Este o performanță unică în ultimii ani în sportul bihorean ca un produs 100 % orădean să câștige două medalii consecutive la seniori, spunea Virgil Preda, antrenorul de la CS Municipal – Universitatea Oradea. Și mare dreptate avea. Nu este ușor să te impui atât timp cât nu ai condiții de pregătire, alimentație și vitaminizare și să faci performanță la nivel european. Mai mult Cornelia Deiac este una dintre certitudinile bihorenilor care ar putea fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Londra din 2014. Ar fi încununarea unui început de carieră foarte frumoasă. Ea având doar 23 de ani.

Sâmbătă și duminică sala de atletism din Complexul Lia Manoliu din București a găzduit finalele Campionatelor naționale de atletism în sală. De departe performera delegației bihorene a fost Cornelia Deiac legitimată la CS Municipal – Universitatea Oradea care a devenit pentru a doua oară consecutiv campioană națională la săritura în lungime după o săritură care a măsurat 6,61 m. În urma acestui rezultat ea va fi prima sportivă din țara noastră care ne va reprezenta la Campionatele Europene indoor care vor avea loc la Paris.

Într-o probă cu concurență extrem de mare la nivel mondial și fără a beneficia în Oradea de condiții de pregătire cel puțin minumum minimale, Cornelia Deiac și-a demonstrat din nou valoarea confirmând exact atunci când era nevoie.

Trebuie precizat faptul că la ora actuală Oradea are asigurată prezența la Campionatele Europene indoor a unei concetățene care a făcut sacrificii destul de mari pentru o senioară și anume pregătirea fizică la munte iar vara făcând naveta în Ungaria.

Lenard Norbert și Ligia Grozav promit un viitor frumos

Alte rezultatele înregistrate de atleții orădeani au fos Laura Bojan locul X la triplusalt cu 11,28 m, Koroszi Dorina locul X la 400 m cu timpul de 58,75 sec, Lenard Norbert locul V la triplusalt 15,95 m, Ligia Grozav loc IV la săritura în înălțime după ce a trecut la ștecheta înălțată la 1,70 m, Andrei Sasca și Uivărășan Silviu locurile V și respectic VI la săritura în lungime cu 7,40 m și respectiv 7,28 m.

Sportivii sunt legitimațși la CSM – Universitatea Oradea (antrenori Mariana și Virgil Preda) și CS Criul (antrenor Ella Kovacs).

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult