Categorized | Sport

Cornelia Deiac câștigă pentru a doua oară consecutiv laurii de campioană națională și merge la CE de la Paris

Este o performanță unică în ultimii ani în sportul bihorean ca un produs 100 % orădean să câștige două medalii consecutive la seniori, spunea Virgil Preda, antrenorul de la CS Municipal – Universitatea Oradea. Și mare dreptate avea. Nu este ușor să te impui atât timp cât nu ai condiții de pregătire, alimentație și vitaminizare și să faci performanță la nivel european. Mai mult Cornelia Deiac este una dintre certitudinile bihorenilor care ar putea fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Londra din 2014. Ar fi încununarea unui început de carieră foarte frumoasă. Ea având doar 23 de ani.

Sâmbătă și duminică sala de atletism din Complexul Lia Manoliu din București a găzduit finalele Campionatelor naționale de atletism în sală. De departe performera delegației bihorene a fost Cornelia Deiac legitimată la CS Municipal – Universitatea Oradea care a devenit pentru a doua oară consecutiv campioană națională la săritura în lungime după o săritură care a măsurat 6,61 m. În urma acestui rezultat ea va fi prima sportivă din țara noastră care ne va reprezenta la Campionatele Europene indoor care vor avea loc la Paris.

Într-o probă cu concurență extrem de mare la nivel mondial și fără a beneficia în Oradea de condiții de pregătire cel puțin minumum minimale, Cornelia Deiac și-a demonstrat din nou valoarea confirmând exact atunci când era nevoie.

Trebuie precizat faptul că la ora actuală Oradea are asigurată prezența la Campionatele Europene indoor a unei concetățene care a făcut sacrificii destul de mari pentru o senioară și anume pregătirea fizică la munte iar vara făcând naveta în Ungaria.

Lenard Norbert și Ligia Grozav promit un viitor frumos

Alte rezultatele înregistrate de atleții orădeani au fos Laura Bojan locul X la triplusalt cu 11,28 m, Koroszi Dorina locul X la 400 m cu timpul de 58,75 sec, Lenard Norbert locul V la triplusalt 15,95 m, Ligia Grozav loc IV la săritura în înălțime după ce a trecut la ștecheta înălțată la 1,70 m, Andrei Sasca și Uivărășan Silviu locurile V și respectic VI la săritura în lungime cu 7,40 m și respectiv 7,28 m.

Sportivii sunt legitimațși la CSM – Universitatea Oradea (antrenori Mariana și Virgil Preda) și CS Criul (antrenor Ella Kovacs).

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4423 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult