Categorized | Cultură

Expoziţie despre maghiarii din România în prezenţa ministrului Culturii, Kelemen Hunor

Asociaţia Euro Foto Art din Oradea şi-a propus să prezinte anual, într-un ciclu de expoziţii de artă fotografică, naţionalităţile conlocuitoare din România. Prima expoziţie de acest fel, va avea loc vineri, 25 februarie 2011, la ora 18:00, la Galeria „Euro Foto Art” şi va prezenta maghiarii din România. Invitatul special al evenimentului va fi ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor.

Expoziţia reprezentativă va fi alcătuită din 101 fotografii alb-negru şi color, care prezintă în diferite viziuni creative, prin mai multe genuri ale artei fotografice, maghiarii din România. La prima ediţie, au fost invitaţi să participe, cu colecţii de câte 5 imagini, cei mai renumiţi artişti fotografi din oraşele: Carei, Cluj – Napoca, Miercurea – Ciuc, Odorheiu – Secuiesc, Oradea, Săcele, Sf. Gheorghe şi Tg. Mureş.

În cadrul expoziţiei, publicul vizitator va putea descoperi multe fotografii expresive, care prezintă cele mai importante etape ale vieţii: copilăria, tinereţea, maturitatea şi bătrâneţea, cu frumuseţiile şi cu necazurile inerente. Mai mulţi artişti fotografi expozanţi prezintă, în cadrul expoziţiei, portrete deosebit de convingătoare, care povestesc „îndelung” despre viaţa lor trăită de-a lungul anilor.

Un alt subiect preferat de expozaţi, este reprezentat de socio-fotografii, care prezintă viaţa de ţară, în diferite viziuni artistice originale. Multe din lucrările expuse, prezintă frumuseţea portului şi tradiţiilor populare maghiare. La toate lucrările expuse, a contribuit, într-un mod constructiv, măestria artiştilor fotografi, respectiv modul în care au fost aplicate şi valorificate principiile, care trebuie să stea la baza realizării unor fotografii artistice.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 25 februarie 2011, la ora 18:00, în Galeria „Euro Foto Art” din Oradea (Piaţa 1 Decembrie nr. 12), în prezenţa ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor şi a preşedintelui Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, Ştefan Toth (A.FIAP).

Lucrările vor fi prezentate publicului de criticul de artă Ramona Novicov.

Momentele musicale, inspirate din repertoriul maghiar, vor fi susţinute de artiştii Formaţiei „Trio Fortisimo” din Oradea.

Expoziţia de artă fotografică, initulată „Maghiarii din România”, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator, în perioada 25 februarie – 04 martie, respectiv în perioada 08 – 21 aprilie 2011, în zilele de lucru între orele 8:00 – 19:00. Intrarea este gratuită.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult