Categorized | Social

Ceas şi fântână arteziană în forma Cetăţii Oradea în Centrul Civic

Primăria municipiului Oradea continuă să lucreze la aspectul oraşului. După ce au fost date publicităţii proiectele noi a două parcuri, străzile care urmează să fie asflatate plus investiţiile importante în Parcul Industrial şi Centrala Termică, municipalitatea anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, construirea în Centrul Civic a unei fântâni decorative cu joc de apă în forma Cetăţii Oradea şi a unui ceas stradal.

Primăria a prevăzut încă din momentul realizării sensului giratoriu, amenajat la intersecţia străzilor Calea Clujului – P-ţa 1 Decembrie – Cele Trei Crişuri – Calea Mareşal Averescu, şi construirea unei fântâni decorative cu joc de apă.

Aceasta va avea nu doar un rol decorativ, dar şi unul biologic având astfel un efect benefic asupra mediului din această zonă poluată datorită traficului intens.

În cadrul şedinţei de Consiliu Local de miercuri, 23 februarie au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru investiţia: „Fântână arteziană în intersecţia Calea Clujului – P-ţa 1 Decembrie – Cele Trei Crişuri – Calea Mareşal Averescu”.

În acest moment, spaţiul din interiorul giraţiei este nivelat, terenul fiind traversat de o alee pietonală, de-a lungul căreia sunt amplasate corpuri de iluminat.

Varianta optimă de investiţie prevede amplasarea fântânii cu joc de apă adiacent pietonalului care traversează zona. Coronamentul bazinului, respectiv jardinierele supraînălţate (elementele de colţ care imită forma bastioanelor) va servi ca loc de şedere şi odihnă, renunţându-se astfel la montarea de bănci în spaţiul adiacent.

Totodată, adiacent bazinului s-a prevăzut un ceas stradal. În ceea ce priveşte forma bazinului s-a ales ca acesta să fie o parafrazare a formei Cetăţii Oradea, având în vedere vecinătatea acesteia.

Valoarea totală a investiţiei este de 78.317 de lei.

This post was written by:

- who has written 4426 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Ceas şi fântână arteziană în forma Cetăţii Oradea în Centrul Civic”

  1. Chris spune:

    Aşteptăm cu interes cel de-al paişpelea Congres!
    Vor fi cumva aceste proiecte nişte „succesuri” precum pavajul şi Fântâna luncanului de pe pietonală?
    Va fi o fântână cu apă termală unde să se adune tot felul de brotaci toată iarna, sau va fi plină de praf şi mizerii în general?
    Va fi luminată cu instalaţii montante de Selina?

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult