Categorized | Social

Ceas şi fântână arteziană în forma Cetăţii Oradea în Centrul Civic

Primăria municipiului Oradea continuă să lucreze la aspectul oraşului. După ce au fost date publicităţii proiectele noi a două parcuri, străzile care urmează să fie asflatate plus investiţiile importante în Parcul Industrial şi Centrala Termică, municipalitatea anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, construirea în Centrul Civic a unei fântâni decorative cu joc de apă în forma Cetăţii Oradea şi a unui ceas stradal.

Primăria a prevăzut încă din momentul realizării sensului giratoriu, amenajat la intersecţia străzilor Calea Clujului – P-ţa 1 Decembrie – Cele Trei Crişuri – Calea Mareşal Averescu, şi construirea unei fântâni decorative cu joc de apă.

Aceasta va avea nu doar un rol decorativ, dar şi unul biologic având astfel un efect benefic asupra mediului din această zonă poluată datorită traficului intens.

În cadrul şedinţei de Consiliu Local de miercuri, 23 februarie au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru investiţia: „Fântână arteziană în intersecţia Calea Clujului – P-ţa 1 Decembrie – Cele Trei Crişuri – Calea Mareşal Averescu”.

În acest moment, spaţiul din interiorul giraţiei este nivelat, terenul fiind traversat de o alee pietonală, de-a lungul căreia sunt amplasate corpuri de iluminat.

Varianta optimă de investiţie prevede amplasarea fântânii cu joc de apă adiacent pietonalului care traversează zona. Coronamentul bazinului, respectiv jardinierele supraînălţate (elementele de colţ care imită forma bastioanelor) va servi ca loc de şedere şi odihnă, renunţându-se astfel la montarea de bănci în spaţiul adiacent.

Totodată, adiacent bazinului s-a prevăzut un ceas stradal. În ceea ce priveşte forma bazinului s-a ales ca acesta să fie o parafrazare a formei Cetăţii Oradea, având în vedere vecinătatea acesteia.

Valoarea totală a investiţiei este de 78.317 de lei.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

One Response to “Ceas şi fântână arteziană în forma Cetăţii Oradea în Centrul Civic”

  1. Chris spune:

    Aşteptăm cu interes cel de-al paişpelea Congres!
    Vor fi cumva aceste proiecte nişte „succesuri” precum pavajul şi Fântâna luncanului de pe pietonală?
    Va fi o fântână cu apă termală unde să se adune tot felul de brotaci toată iarna, sau va fi plină de praf şi mizerii în general?
    Va fi luminată cu instalaţii montante de Selina?

Trackbacks/Pingbacks


Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult