Categorized | Sport

Bosca Stojakovic, noua achiţie a bihorenilor. Şansele la play-off cresc după fiecare victorie

Începând de ieri secția de baschet masulin a CS Municipal Oradea s-a îmbunătățit cu încă o achiziție. Este vorba de un jucător pe pozițiile 1 sau 2, coordonator sau extremă, care și-a dorit să ajungă la Oradea. Bosca Stojakovic are 26 de ani, 1,95 m și 93 de kilograme fiind ultima achiziție a localnicilor în sezonul 2010-2011.

Şerban Sere, managerul general al formației din municipiul de pe Crișul Repede, a prezentat în cadrul unei conferințe de prsă noua achiziție, cu mențiunea că este al șaselea jucător străin din lot, pe foaia oficială a unui joc, având voie să treci doar cinci.

Noul sârb din garnitura bihoreană a mai jucat la echipele KK Sarajevo – Bosnia 2004-2006, Zlatorok – Slovenia 2006-2007, KK Kralijevco – Serbia 2007-2008, KK Mognen Buvda – Muntenegru – 2008-2009, KK Mladost Grad – Bosnia – 2009-2010, Marso-Vagep Nyiregyhaza – Ungaria 2010-2011. La prima apariție în fața presei Bosca Stojakovic a ținut să declare oficial că este bucuros că a ajuns în România și va face tot posibilul să ajute echipa.

„Am venit cu gândul de a încerca să îmbunătățesc jocul echipei din Oradea, fiind la curent cu campionatul intern, de pe internet. Consider că prin evoluțiile mele voi putea să contribui la victoriile necesare și îmi doresc foarte mult să marchez cum am făcut-o și în Ungaria. Îmi place jocul ofensiv și mai ales să arunc la coș în fazele ofensive ale echipei”

spunea acesta.

Referitor la achiționarea lui, Șerban Sere consideră că este un preț adevărat plătit pentru un jucător care va crește concurența în rândul străinilor dar acesta nu poate face minuni în doar câteva zile. Mai trebuie precizat că sâmbătă, cu Craiova, nu se va apela în niciun caz la serviciile noului venit deoarece încă mai sunt probleme cu cartea verde lor adăugându-li-se şi impedimente legate de acomodarea cu noua echipă și cu noile scheme de joc.

Optimist înainte de finalul întrecerii

Cu ocazia acestei întâlniri, managerul general al secției de baschet masculin era de părere că Oradea este obligată să câștige duelul de pe teren propriul de sâmbătă cu Craiova și în proporție de peste 60 % are șanse mari de calificae în play-off. Mai mult, echipa locală are deja avantaj în fața unor adversare cum ar fi Piteşti, Steaua sau Otopeni formaţii cu care sunt în luptă directă pentru accederea între primele opt echipe ale ţării.

„Calculele hârtiei ne arată că Oradea poate termina de la locul zece la locul cinci, pe oricare poziţie. Bineînţeles că ne dorim să terminând cât mai sus dar nu doresc ca să depindem de ultimul joc când presiunea şi dorinţa de a face mult va fi foarte mare. Am încredere în băieţi şi sunt convins că proiectul început împreună şi obiectivul fixat ar putea fi atins”

a declarat Şerban Sere.

Din păcate trebuie spus că baschetbaliştii bihoreni traversează o perioadă mai puţin fastă, ei având un procentaj foarte scăzut la aruncările de la distanţă şi semidistanţă, în condiţiile în care schemele sunt duse la bun sârşit.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult