Categorized | Oradea

Nicio surpriză. Kelemen Hunor este noul preşedinte al UDMR

În jurul orei 20:15 comisia care a numărat voturile la Congresul UDMR de la Oradea a anunţat rezultatul alegerilor pentru fotoliul de preşedinte al UDMR. Kelemen Hunor a câştigat detaşat cu 371 de voturi, urmat de Péter Ekstein-Kovács cu 118 voturi şi Gergely Olosz cu 47 de voturi.

În paralel cu numărarea voturilor undemeriştii au votat modificări ale statutului Uniunii. A fost schimbat mecanismul de luare a deciziilor în interiorul Uniunii şi a fost creat un nou post de vicepreşedinte pe probleme politice. La aproape toate articolele care au fost modificate Kiss Alexandru şi Szabó Ödön au făcut propuneri, majoritatea dintre ele acceptate de votanţi.

La 20:15 tensiunea celor trei candidaţi pentru preşedinţia Uniunii a luat sfârşit comisia de numărare a voturilor anunţând rezultatele:

„Péter Ekstein-Kovács 118 voturi, Kelemen Hunor 371 iar Gergely Olosz 47 de voturi. Noul preşedinte al UDMR este, aşadar, Kelemen Hunor”

a declarat preşedintele comisiei în aplauzele sălii care s-a ridicat în picioare. Proaspătul preşedinte l-a îmbrăţişat mai întâi pe fostul lider Markó Belá iar apoi a ţinut un scurt discurs:

„Vă mulţumesc pentru încrederea acordată atât dumneavoastră cât şi celor 10.000 de oameni care m-au sprijinit prin semnătură. Le mulţumesc şi prietenilor care l-au votat pe prietenul meu Péter Ekstein-Kovács.

Îi mulţumesc şi lui Markó Belá pentru încrederea pe care mi-a acordat-o încă de la începutul carierei mele politice din 1997. Vă promit un preşedinte bun pentru o Uniune bună”.

La coborârea de pe scena pe care a ţinut discursul s-a îmbrăţişat şi cu contracandidatul său Péter Ekstein-Kovács.

Noul preşedinte al UDMR s-a născut la 18 octombrie 1967, în comuna Cârţa (judeţul Harghita), a absolvit, în 1993, Universitatea de Ştiinţe Agricole Cluj, Facultatea de medicină veterinară, iar în anul 1998 Facultatea de Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai.

A lucrat timp de 7 ani în presă, redactor la Radio Cluj în perioada 1990 – 1997 şi la revista de cultură „Korunk” în perioada 1993-1997.

Între 1997 şi 2000 a fost secretar de stat în Ministerul Culturii iar în 2007 a fost ales preşedinte executiv al UDMR.

În noiembrie 2009 a participat la alegeri pentru preşedinţia României (a obţinut 3,83%) iar din decembrie 2009 este ministru al Culturii în Guvernul Boc.

Mai multe imagini de la Congresul UDMR găsiţi AICI.

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult