Categorized | Oradea

Nicio surpriză. Kelemen Hunor este noul preşedinte al UDMR

În jurul orei 20:15 comisia care a numărat voturile la Congresul UDMR de la Oradea a anunţat rezultatul alegerilor pentru fotoliul de preşedinte al UDMR. Kelemen Hunor a câştigat detaşat cu 371 de voturi, urmat de Péter Ekstein-Kovács cu 118 voturi şi Gergely Olosz cu 47 de voturi.

În paralel cu numărarea voturilor undemeriştii au votat modificări ale statutului Uniunii. A fost schimbat mecanismul de luare a deciziilor în interiorul Uniunii şi a fost creat un nou post de vicepreşedinte pe probleme politice. La aproape toate articolele care au fost modificate Kiss Alexandru şi Szabó Ödön au făcut propuneri, majoritatea dintre ele acceptate de votanţi.

La 20:15 tensiunea celor trei candidaţi pentru preşedinţia Uniunii a luat sfârşit comisia de numărare a voturilor anunţând rezultatele:

„Péter Ekstein-Kovács 118 voturi, Kelemen Hunor 371 iar Gergely Olosz 47 de voturi. Noul preşedinte al UDMR este, aşadar, Kelemen Hunor”

a declarat preşedintele comisiei în aplauzele sălii care s-a ridicat în picioare. Proaspătul preşedinte l-a îmbrăţişat mai întâi pe fostul lider Markó Belá iar apoi a ţinut un scurt discurs:

„Vă mulţumesc pentru încrederea acordată atât dumneavoastră cât şi celor 10.000 de oameni care m-au sprijinit prin semnătură. Le mulţumesc şi prietenilor care l-au votat pe prietenul meu Péter Ekstein-Kovács.

Îi mulţumesc şi lui Markó Belá pentru încrederea pe care mi-a acordat-o încă de la începutul carierei mele politice din 1997. Vă promit un preşedinte bun pentru o Uniune bună”.

La coborârea de pe scena pe care a ţinut discursul s-a îmbrăţişat şi cu contracandidatul său Péter Ekstein-Kovács.

Noul preşedinte al UDMR s-a născut la 18 octombrie 1967, în comuna Cârţa (judeţul Harghita), a absolvit, în 1993, Universitatea de Ştiinţe Agricole Cluj, Facultatea de medicină veterinară, iar în anul 1998 Facultatea de Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai.

A lucrat timp de 7 ani în presă, redactor la Radio Cluj în perioada 1990 – 1997 şi la revista de cultură „Korunk” în perioada 1993-1997.

Între 1997 şi 2000 a fost secretar de stat în Ministerul Culturii iar în 2007 a fost ales preşedinte executiv al UDMR.

În noiembrie 2009 a participat la alegeri pentru preşedinţia României (a obţinut 3,83%) iar din decembrie 2009 este ministru al Culturii în Guvernul Boc.

Mai multe imagini de la Congresul UDMR găsiţi AICI.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult