Categorized | Sport

Victorie şi încă multe de pus la punct. CSM Oradea – SCM CSŞ Craiova 106-84

Ceea ce în mod normal a fost o victorie fără probleme a arătat încă o dată că echipa bihoreană nu se poate baza în viitor pe serviciile localnicilor. Partea pozitivă a gazdelor este faptul că au marcat, pentru a doua oară în acest retur de campionat, peste 100 de puncte, nu mai puţin de 10 aruncări de trei puncte. Din păcate au primit mult prea multe puncte de la o echipă adversă cu multe individualităţi şi care s-a deplasat la Oradea în doar opt jucători. Rămâne de văzut dacă bihorenii vor reuşi pe parcurs să remedieze actualele inexactităţi cu menţiunea că îi aşteaptă o serie de confruntări extrem de dificile.

În cadrul etapei a XXIII-a a Diviziei A de baschet masculin formaţia locală CSM Oradea a primit în Arena Antonio Alexe vizita celor de la SCM CSŞ Craiova. La finalul unui joc dominat categoric de localnici aceştia au reuşit o victorie confortabilă la o diferenţă destul de mare scor 106-84 (29-18, 24-20, 30-23, 23-23).

A fost o bună repetiţie generală în vederea dificilelor confruntări care vor urma cu menţiunea că în dauna unui adversar mai modest echipa nu se poate mobiliza la maximum.

În primul sfert baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede au reuşit o apărare în zonă care le-a creat probleme craiovenilor. Faza de atac a fost una mult mai reuşită, schemele tactice dând roade.

În sfertul secund meciul s-a desfăşurat după aceleaşi coordonate cu menţiunea că deja şi-au făcut apariţie pe parchet şi cei care au jucat mai puţin.

A urmat un al treilea sfert destul de modest în care se încerca să se finalizeze fazele de atac mult mai concentrat dar apărarea lăsa de dorit. În ciuda acestui fapt diferenţa pe tabelă creştea simţitor.

Ultimul sfert trebuie uitat cât mai repede. Dacă străinii şi-au făcut în mare parte datoria, nu acelaşi lucru se poate spune de localnici care, cu o mentalitate total inadecvată performanţei, au dezamăgit profund. Cu cinci localnici pe parchet, Pascu, Stretea, Hora, Szjiarto şi Lazar orădenii numai baschet nu au jucat. Aruncări total aiurea, pase greşite şi recuperări de rugby au făcut deliciul publicului local.

Cu siguranţă că nici Cristian Achim nu a fost încântat de evoluţia elevilor săi dar va avea tot timpul pentru a încerca să schimbe în bine jocul acestora.

Victorie care arată că în faza de atac echipa funcţionează destul de bine dar în apărare deocamdată e în cădere liberă. O mică îmbunătăţire a procentului de la aruncări de la distanţă şi semidistanţă dar foarte modeşti la libere, marcând doar 6 aruncări din cele 13 de care au beneficiat.

CSM Oradea: Pascu, Stretea, Hora 3 puncte (1×3 puncte), Szjiarto, Lazar 9, Torok 4, Maric 12 (1), Paşca 10 (2), Topchov 14, Mandic 28 (2), Mitchell 14 (2), Schachtner 12 (2). Antrenor: Cristian Achim.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult