Categorized | Social

Ziua mărţişorului – Ziua Down

Asociaţia pentru copii şi tineret cu sindromul Down alături de Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” au deschis vineri, 25 februarie 2011, începând cu ora 10:30, porţile expoziţiei de mărţişoare cu vânzare ce va avea loc în incinta bibliotecii până la data de 8 Martie 2011.

Cu emoţie în suflet tinerii, alături de îndrumătorii Centrului Down, s-au bucurat şi în 2011 de încă o apreciere a muncii mâinilor lor, prin deschiderea unei noi expoziţii de mărţişoare făcute cu grijă şi răbdare pentru noi toţi.

Ca şi în alţi ani, alături de mărţişoare tinerii au realizat spre vânzare bijuterii confecţionate manual, felicitări sau lumânări ce speră să aducă multă bucurie şi căldură în sufletele celor ce le vor cumpăra.

Înainte de deschiderea propriu-zisă a expoziţiei, reprezentanţii bibliotecii au avut plăcerea de a le înmâna tinerilor diplome de recunoştinţă şi apreciere pentru măiestria dovedită în realizarea mărţişoarelor, urmând ca după încheierea vernisajului din amfiteatrul Bibliotecii Judeţene expoziţia să fie declarată oficial deschisă.

Colaborarea dintre cele două instituţii este deja o tradiţie, această acţiune de sprijinire a fundaţiei non-profit durând de mai bine de 8 ani de zile, biblioteca judeţeană fiind pentru Centrul Down un prieten de nădejde.

Asociaţia Down Oradea a luat naştere în anul 1991 la iniţiativa unor părinţi care au simţit că trebuie să ia atitudine pentru ei, pentru copiii lor dar şi pentru societatea care, până atunci, nu îi cunoscuse şi acceptase.

Totul a fost făcut din dorinţa de a le oferi şansa la o viaţă decentă, la un mediu social şi medical mai bun şi mai puţin rigid. S-a avut în vedere şi crearea unui mediu educaţional benefic, care să le ofere şansa de a putea merge la şcoală, de a putea relaţiona liber şi fără reţineri cu ceilalţi tineri de vârsta lor.

Mai multe informaţii AICI.

S.I.M.

This post was written by:

- who has written 4407 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult