Categorized | Social

Cea mai performantă facultate a Universităţii din Oradea va organiza o expoziţie la Bibliotecă

Conducerea Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale va organiza marţi, 1 martie 2011, de la ora 12:00, la Biblioteca Universităţii din Oradea, o expoziţie intitulată: Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale – Performanţe în cercetare (2010).

Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale este prima din Universitatea din Oradea în ceea ce priveşte indicatorul IC6, fiind urmată, la diferenţă destul de mare de Facultatea de Energetică şi cea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei. Pe ultimele locuri (17,18,19) la acelaşi capitol se situează Facultatea de Ştiinţe Juridice, cea de Teologie şi Facultatea de Educaţie Fizică.

Printre cei care vor lua cuvântul în cadrul evenimentului se vor afla rectorul Cornel Antal, prorectorul Ioan Felea şi decanul Facultăţii de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale, Ioan Horga.

IC6 este un indicator al calităţii activităţilor de cercetare ştiinţifică din universităţi.

Prin intermediul lui se evaluează capacitatea de a atrage fonduri pentru activitatea de cercetare ştiinţifică, capacitatea de a pregăti resursa umana înalt calificată pentru activitatea de cercetare ştiinţifică, relevanţa şi vizibilitatea rezultatelor activităţii de cercetare ştiinţifică, capacitatea universităţilor de a concepe şi dezvolta produse şi tehnologii inovative pentru mediul de afaceri şi, nu în ultimul rând, capacitatea instituţională a universităţilor de a organiza şi susţine activitatea de cercetare ştiinţifică performantă.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult