Categorized | Sport

Naţionalele de Cros în centrul atenţiei. Farcaş Lajos speră la obţinerea unui loc pe podium

De departe cel mai important eveniment sportiv al acestui început de an va avea loc joi, 3 martie, în pădurea din Băile Felix. Anul acesta judeţul nostru va fi gazda mai multor evenimente sportive de nivel naţional ceea ce face ca interesul să fie în continuă creştere. Din păcate, puţini sunt organizatorii care aduc sponsori sau găsesc soluţii pentru a putea duce la bun sfârşit competiţii extrem de atractive.

În organizarea Federaţiei Română de Atletism având ca parteneri oficiali Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Bihor, CS Crişul Oradea, CS Universitatea Oradea şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Bihor, joi vor avea loc Campionatele naţional de cros pentru juniori II, I, tineret şi seniori.

Conferinţa de presă a acestui aveniment a fost organizată în prezenţa lui Sorin Buhaş, Korodi Iosif, Mirela Casseti, reprezentanţi ai DJTS Bihor şi Titi Frenţ, director al CS Crişul Oradea.

Concursul masculin şi feminin, este totodată un criteriu de selecţie pentru balcaniada de peste două săptămâni care va avea loc în Serbia la Kracuevath. De menţionat că întrecerea este una individuală şi pe echipe, o formaţie fiind alcătuită din trei sportivi la start şi unul de rezervă.

Prima cursă, cea a junioarelor, va fi de 4.000 de metri, băieţii 6.000,  tineretul, 6.000 fete, 8.000 băieţi iar la seniori, 8.000 fete şi 10.000 băieţi. O cursă pe pista special amenajată are 1.500 m.

Concursul are un buget total de 8.000 de lei, bani asiguraţi de cluburile partenere, în timp de Federaţia acordă diplomele, cupele, medaliile de campion plus tricourile.

Prima cursă va avea loc cu începere de la ora 10 în timp ce după-amiaza se vor desfăşura concursurile de seniori. Primii cinci în clasamentul fiecărei categorii de vârstă vor rămână în Băile Felix pentru un cantonament prelungit.

Iniţial şi-a anunţat participarea şi antrenorul federal Jolt Gyongyosi dar în cele din urmă a declinat oferta. În acelaşi timp Federaţia va fi reprezentată de Nicolae Curta, vicepreşedinte al forului naţional.

Farcaş Lajos cu şanse reale la medalie

Judeţul Bihor va fi reprezentat de atlete de la CS Crişul Oradea, antrenor Ella Kovacs dar şi de unul dintre sportivii de viitor ai ţării. Este vorba de Farcaş Lajos legitimat la CSM – Universitatea Oradea, cel care a triumfat în cele două curse ale Loteriei Române. Originar din Luduş, acesta este student la Universitatea din Oradea şi s-a pregătit în ultima perioadă pentru concursurile de maraton.

De asemenea, Liceul Mihai Viteazul din Oradea va avea şi el reprezentante ca şi Liceul Samuil Vulcan din Beiuş, fiecare participând atât la individual cât şi la echipe.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4409 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult