Categorized | Sport

Cornelia Deiac în linie dreaptă spre Paris. Orădeanca s-a pregătit la Bucureşti şi marţi a zburat către Franţa

De departe unul dintre cei mai buni sportivi locali şi 100 % orădean Cornelia Deiac se află în plină ascensiune. După ce a câştigat pentru al doilea an consecutiv titlul naţional în sală la săritura în lungime, atleta locală se află pe ultima sută în vederea participării la Campionatul European. Cu siguranţă că va fi foarte dificil atât pentru ea cât şi pentru pătimaşul antrenor Virgil Preda care se mândreşte cu rezultatele sportivei.

În perioada 4-6 martie sala de atletism din Paris va găzdui o nouă ediţie a Campionatelor Europene Indoor, competiţie de importanţă majoră pentru cei care au reuşit să se califice la acest concurs. Asta deoarece este ultimul test în sală înainte de începerea concursurilor în aer liber. Spre mândria noastră din delegaţia ţării va face parte şi o sportivă locală atleta Cornelia Deiac de departe vârful generaţiei sale de vârstă în toate sporturile individuale.

Alături de ceilalţi atleţi bihoreanca deja a făcut joncţiunea cu lotul naţional la Bucureşti şi ea se pregăteşte deja acolo cu gândul declarat de a face o figură cât mai frumoasă şi de a încerca să facă şi baremul pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. reamintim că pentru calificare ea trebuie să aibă o singură săritură într-un concurs oficial de 6,70 m.

Deocamdată ea a câştigat titlul naţional cu o săritură care a măsurat 6,61 m dar potenţialul uman al acesteia o facă să creadă că în mod normal ne va reprezenta la Londra.

8 rusoaice în primele 15 ale lumii

La ora actuală cu performanţa de 6,61 m Cornelia Deiac se află într-un clasament european pe poziţia a unsprezecea având totodată a cincisprezecea performanţă mondială. Ciudat este faptul că nu mai puţin de 8 atlete din fosta Uniune Sovietică se află între primele cincisprezece ale lumii.

Fiecare ţară va fi reprezentată la concurs de trei sportive care vor participa la calificările probelor la care iau startul. Cornelia Deiac va intra în concurs în cursul după-amiezii de vineri 4 martie sperând să prindă finala de 12 sportive.

Nu va fi deloc uşor dar nici imposibil în condiţiile în care ea se va pregăti timp de mai multe zile într-un cadrul foarte apropiat ca aspect cu cel de la Campionatul European Indoor.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult