Categorized | Cultură

Cele mai bune 101 fotografii ale Fotoclubului Nufărul vor fi expuse la Galeria „Euro Foto Art”

A devenit o tradiţie, ca la începutul fiecărui an, membrii Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea, să prezinte, în cadrul unei expoziţii reprezentative, cele mai valoroare lucrări, din punct de vedere artistic, realizate în ultimul an. În acest context, noua expoziţie de artă fotografică,  va fi instalată, în aceste zile, pe simezele Galeriei „Euro Foto Art” şi va rămâne la dispoziţia publicului vizitator, timp de două săptămâni.

Cele 101 fotografii expuse, care cuprind aproape toate genurile artei fotografice, au fost realizate de artiştii fotografi: Antal Eugen, Benyovkszi Tünde, Butnaru Monica, Dancoglu Constantin E.FIAP, Ene Cristian, Egri Francisc, Filipescu Christian, Gabor Nicoleta, Ilisie Ovidiu, Haiduc-Hrais Laura, Papp Csaba, Petrila Gheorghe A.FIAP, Rusu Adela, Mertz Gavril, Munteanu Eugen, Talpoş Gheorghe şi  Tranulis Viorica.

Colecţia membrilor fotoclubului se distinge, atât prin valoarea artistică a exponatelor, cât şi a modului în care au fost abordate unele subiecte, în general şi a celor „pretenţioase”, în mod special. Din analiza lucrărilor expuse, se poate concluziona faptul că, membrii cunoscutului fotoclub orădean, au progresat foarte mult, din punct de vedere artistic.

Este de apreciat faptul că, membrii Fotoclubului, au obţinut în anul 2010, rezultate fără precedent, de existenţă, respectiv 35 ani de la fondarea lui. „Cupa Fotocluburilor din România”, a revenit în acest an, Fotoclubului „Nufărul”, prin colecţia de fotografii, realizate de artistul fotograf Petrila Gheorghe (A.FIAP, Art.AAFR), care a obţinut cele mai multe premii şi medalii, în anul 2010. Se remarcă şi Monica Butnaru, care a obţinut mai multe medalii de aur AAFR, la prima ediţie a Salonului Naţional al Tineretului, organizat de AAFR, în cadrul ediţiei a doua a Festivalului Naţional, cu participare internaţională „Luna Fotografiei din România”.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 4 martie 2011, la ora 18:00, în Galeria „Euro Foto Art”, din Piaţa 1 Decembrie nr. 12, la care, organizatorii manifestării expoziţionale (Asociaţia „Euro Foto Art” şi Clubul Fotografic „Nufărul” din Oradea), îi invită să participle, pe toţi iubitorii de artă fotografică.

Lucrările vor fi prezentate publicului, de către criticul de artă Ramona Novicov, iar expoziţia va fi deschis oficial de către artistul fotograf Ştefan Toth A.FIAP, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Momentele muzicale vor fi asigurate de artiştii Cvartetului de coarde „Varadinum” din Oradea. Noua expoziţie de artă fotografică, organizată sub patronajul AAFR, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator, în zilele de lucru între orele 8:00 – 19:00, până la data de 17 martie 2011. Intrarea este gratuită.

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult