Categorized | Oradea

Lakatos Peter, UDMR: „Suntem de acord cu asumarea răspunderii pe Codul Muncii pentru că există un termen limită fixat de Comisia Europeană”

Deputatul UDMR Lakatos Peter a declarat joi, 03.30.2011, într-o conferinţă de presă la Oradea, că ceea ce a făcut ca UDMR să fie de acord cu asumarea deciziei Guvernului pe Codul Muncii este faptul că există o scrisoare de intenţie a Comisiei Europene în care este trecut că noul Cod al Municii trebuie adoptat până pe 30 martie altfel România nu mai primeşte ultima tranşă de fonduri europene. Dacă nu ar fi existat această scrisoare UDMR ar fi susţinut discutarea Codului în Parlament.

Lakatos Peter nu renunţă la modul direct şi dur de a face politică. Deşi face parte din formaţiunea politică ce guvernează România deputatul UDMR nu s-a sfiit nici înainte şi nu se sfieşte nici acum să critice, ori de câte ori crede de cuviinţă, guvernul.

La ultima conferinţă de presă a susţinut că UDMR nu ar fi fost de acord ca Guvermnul Boc să-şi asume răspunderea pe Codul Muncii dacă nu ar fi existat Scrisoarea de Intenţie de la Comisia Europeană în care se prevede ca termen maxim de adoptarea a legii data de 30 martie.

„Înainte de congresul UDMR am avut întâlniri cu sindicalşiştii din Bihoe apoi miercuri, 02.03.2011, noi, cei din grupul UDMR, ne-am întâlnit cu toţi sindicaliştii la Bucureşti pentru a discuta cu privire la noul Cod al Muncii.

Au existat mai multe propuneri făcute de ei. Pe unele le-am discutat, cu unele am fost şi noi de acord şi am despus mai multe amendamente la noua lege.

Suntem de acord cu asumarea răspunderii pe Codul Muncii pentru că există un termen limită fixat de Comisia Europeană. Există o scrisoare de intenţie a Comisiei Europene cu data limită de 30 martie. Dacă dorim să primim ultima rată de împrumut trebuie să ne respectăm angajamentul luat”

a declarat Lakatos Peter care a mai adăugat că propunerile făcute de sindicate şi transformate de UDMR în amendamente se vor regăsi cu siguranţă în noul Cod al Muncii pentru că sunt propuneri de bun simţ, acceptabile.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult