Categorized | Sport

Teoretic, fără nicio şansă. Sâmbătă, ora 17:30 CSU Asesoft Ploieşti – CSM Oradea

Este foarte dificil să joci în deplasare şi să emiţi pretenţii în faţa unui adversar valoros. Şi atunci când ai în faţa câştigătoarea ultimelor şapte ediţii de campionat, pretenţiile îţi sunt limitate. Tot ce poţi este să faci o repetiţie a schemelor în dauna unui adversar valoros, să testezi capacitatea unor jucător în condiţii de presiune permanentă.

În cadrul etapei a XXIV-a a Diviziei A de baschet masculin formaţia CSU Asesoft Ploieşti liderul la zi al competiţiei primeşte vizita formaţiei CSM Oradea. Echipa locală antrenată de către Vladimir Arnautovic este deţinătoarea reţetei succesului în anul 2011, având un total de 10 victorii din tot atâtea meciuri oficiale disputate după intrarea în noul an calendaristic.

În schimb, echipa bihoreană condusă de Cristian Achim are două victorii consecutive la activ, obţinute împotriva unor echipe din subsolul clasamentului.

Ambele echipe au legitimat câte un jucător străin înaintea datei limită permisă de regulament, care se încadrează în categoria extra-transferuri. CSU Asesoft a reuşit transferul americanului Kevin Ford pentru posturile 4 şi 5, în vreme ce orădenii l-au acontat pe sârbul Bosko Stojakovic, pentru posturile 1 şi 2.

Va rezulta un meci în care ploieştenii pornesc cu prima şansă şi care în mod normal nu au cum scăpa victoria, dar surpriza campionatului poate fi furnizată de către oaspeţi.

Volei la Ghibu, înot la Bazinul Olimpic

La finele acestei săptămâni două importante evenimente sportive vor avea loc în municipiul Oradea. Astfel Liceul Onisifor Ghibu va găzdui de vineri până duminică în organizarea Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Bihor, Cupa Ghibu, ediţia a II-a la minivolei pentru băieţi şi fete.

Vor concura echipe din România şi Ungaria pe mai multe categorii de vârstă, municipiul Oradea fiind reprezentat de CS ERA Sport un club înfiinţat cu puţin timp în urmă.

De asemenea sâmbătă şi duminică Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu va fi gazda ediţiei secunde a Memorialului Herman Scheir. Va fi de departe cel mai mare concurs al acestui an, fiind aşteptaţi peste 500 de concurenţi din România, Ungaria sşi Serbia. Se vor desfăşura 50 de probe în concurs cluburile CS Crişul sau CS Municipal Oradea având la start împreună peste 90 de copii pe diferite categorii de vârstă.

Prima reuniune va avea loc sâmbătă începând cu ora 15 pentru ca duminică de la ora 10 să fie programate concursurile din ziua secundă.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult