Categorized | Sport

Incapabili să străpungă o apărare organizată. FC Bihor – Arieşul Turda 0-0

Dezamăgitor. Aceste este cuvântul care poate fi rostit după o evoluţie modestă a formaţiei locale într-un joc în care, în mod normal, trebuia să obţină toate cele trei puncte. Aşteptările unei evoluţii bune au fost doar pe hârtie acest lucru nu s-a adeverit pe teren unde lucrurile au stat cu totul diferit. Localnici au pierdut două puncte foarte mari în economia clasamentului iar în final puteau termina jocul învinşi.

Sâmbătă dimineaţa Stadionul Municipal Iuliu Boloda din Oradea a găzduit întâlnirea din cadrul etapei a XVI-a a Ligii a II-a, Seria vest, în cadrul căreia FC Bihor a primit vizita celor de la Arieşul Turda. La finalul unui joc destul de modest, cu faze rare la ambele porţi, întâlnirea s-a încheiat cu un rezultat alb, 0-0.

Din păcate în fotbal dacă ai ocazia să punctezi şi nu o faci nici de la punctul cu var, se poate să nu câştigi meciul.

Roş-albaştri au început mai bine partida, după 20 de minute de joc, în urma unui contact în careul turdenilor între Cigan şi Pocean, centralul acordă fără ezitare penalti. Lovitura este executată modest de Mărkuş, iar Pantea reuşeşte să pareze lovitura acestuia. După numai zece minute, acelaşi Mărkuş, cel mai periculos jucător al gazdelor, scapă pe partea stângă, şutul acestuia, pe jos, lovind stâlpul din stânga.

Pauza aduce prima schimbare în tabăra adversă, o dată cu ea şi unele modificări tactice. Din păcate, ritmul partidei scade o dată cu trecerea timpului, bihorenii negăsind antidotul unei apărări supraaglomerate care în cele din urmă şi-a atins obiectivul.

Vizitatorii se limitează la a se apăra exact, în zonă, fără a pune în real pericol poarta adversă, cu un plus de agresivitate pentru mijlocaşul lateral Viorel Şaim, remarcatul jocului. Timpul trece în favoarea acestora, Hadăr fiind aproape de a surprinde o apărare rarefiată în urma unei acţiuni pe partea dreaptă.

Finalul găseşte formaţia locală în căutarea golului victoriei dar tactica adoptată cu multe mingi decisive la bătaie, nu dă nici un fel de roade.

Surprinzător, finalul a aparţinut în totalitate turdenilor, Costea de la marginea careului şutează periculos, Pogacsics respingând dificil în corner. În aceeaşi fază, pe minge respinsă, Pocean singur de la 10 metri trage peste dintr-o poziţie care putea duce toate cele trei puncte în vistieria clubului din Turda.

Egal alb între două echipe care nu au strălucit la nici un capitol, bihoreni rămânând datori în special pe faza de atac în timp ce adversarul şi-a stabilit o tactică, de astă dată pozitivă.

FC Bihor: Pogacsics – Morar, Muşcă, Diaconescu, Iuhasz – Chiş, Sorian (78 Birtalan), Coroian – Florean, Mărkuş (84 Pop), Cigan (71 Bârză). Antrenor: Gheorghe Ghiţ.

Arieşul: Pantea – Pop, Bier, Timar, Tegzeş (46 Ţârcă), – Lupuţ (88 Lacovişte), Pocean – Tilincă, Bucur (68 Cozma), Şaim – Hădar. Antrenor: florian Fabian.

Celelalte partide ale etapei a XVI-a s-au încheiat cu rezultatele: Dacia Mioveni – CSU Voinţa Sibiu 0-0, Politehnica Iaşi – ACU Arad 2-0, CSM Râmnicu Vâlcea – Gaz Metan CFR Craiova 1-0, Unirea Alba Iulia – ALRO Slatina 1-2, UTA Arad – FC Argeş 1-0.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult