Categorized | Sport

Cornelia Deiac, locul şapte la CE de la Paris. Orădeanca a sărit mai bine în calificări decât în finală

În urmă cu un an o atletă din Oradea reuşea, pentru prima dată în carieră, să ajungă la Campionatele Europene Indoor de atletism. Probabil din cauza emoţiilor sau a lipsei de experienţă acesta nu reuşea să treacă prima parte a concursului, fiind eliminată. La acea dată Cornelia Deiac, căci despre ea este vorba, a avut trei sărituri în lungime, toate depăşite. În cursul zilei de duminică, lucrurile au stat total diferit pentru ea care a început concursul la fel, cu una depăşită.

În perioada 4-6 martie sala de atletism din Paris a găzduit o nouă ediţie a Campionatelor Europene Indoor, competiţie de importanţă majoră pentru cei care au reuşit să se califice la acest concurs. Din delegaţia ţării noastre a făcut parte, spre mândria tuturor orădenilor şi concitadina noastră Cornelia Deiac, legitimată la CSM – Univeristatea Oradea (antrenori Mariana şi Virgil Preda).

Poate deloc surprinzător performera locală a avut o evoluţie foarte bună în calificările probei unde a reuşit, din a doua încercare, să îndeplinească baremul pentru finala probei. Astfel, de departe cea mai talentată atletă bihoreană a ultimilor ani, a ajuns între prime opt din Europa, cu menţiunea că ea nu s-a aflat printre pretendentele la medalii. Din păcate, nu a prins o zi foarte bună, ea terminând întrecerea pe poziţia a şaptea, mult sub potenţialul ei.

Celelalte şapte concurente ale probei alături de româncă au fost: Irene Pusterena (Elveţia), Eloyse Lesueur (Franţa), Veranika Shutkova (Belarus), Naide Gomes (Portugalia), Darya Klishina (Rusia), Nastassia Mironchzk (Belarus) şi Iulya Pidluzhanaza (Rusia).

Prima săritură a fost depăşită de Cornelia Deiac în timp ce la a doua a sărit 6,45 m, cea mai bună performanţă a ei. A urmat încă una depăşită pentru ca la cea de-a patra să sară doar 6,18 m. În penultima săritură, Cornelia Deiac a reuşit un 6,37 m pentru ca, în ultima săritură a concursului, din nou acesta să nu prindă pragul.

În cele din urmă, proba a fost câştigată de Darya Klishina cu 6,80 m .

Din păcate, atleta din municipiul de pe Crişul Repede a reuşit să sără foarte bine în calificări având 6,60 m dar la concurs lucrul acesta nu s-a mai realizat. Rămânem cu satisfacţia că am avut un sportiv orădean la o competiţie de mare anvergură şi să sperăm că vor urma şi alte performanţe pentru practicanţii oricărui sport din judeţul nostru.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4363 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult