Categorized | Sport

Cornelia Deiac, locul şapte la CE de la Paris. Orădeanca a sărit mai bine în calificări decât în finală

În urmă cu un an o atletă din Oradea reuşea, pentru prima dată în carieră, să ajungă la Campionatele Europene Indoor de atletism. Probabil din cauza emoţiilor sau a lipsei de experienţă acesta nu reuşea să treacă prima parte a concursului, fiind eliminată. La acea dată Cornelia Deiac, căci despre ea este vorba, a avut trei sărituri în lungime, toate depăşite. În cursul zilei de duminică, lucrurile au stat total diferit pentru ea care a început concursul la fel, cu una depăşită.

În perioada 4-6 martie sala de atletism din Paris a găzduit o nouă ediţie a Campionatelor Europene Indoor, competiţie de importanţă majoră pentru cei care au reuşit să se califice la acest concurs. Din delegaţia ţării noastre a făcut parte, spre mândria tuturor orădenilor şi concitadina noastră Cornelia Deiac, legitimată la CSM – Univeristatea Oradea (antrenori Mariana şi Virgil Preda).

Poate deloc surprinzător performera locală a avut o evoluţie foarte bună în calificările probei unde a reuşit, din a doua încercare, să îndeplinească baremul pentru finala probei. Astfel, de departe cea mai talentată atletă bihoreană a ultimilor ani, a ajuns între prime opt din Europa, cu menţiunea că ea nu s-a aflat printre pretendentele la medalii. Din păcate, nu a prins o zi foarte bună, ea terminând întrecerea pe poziţia a şaptea, mult sub potenţialul ei.

Celelalte şapte concurente ale probei alături de româncă au fost: Irene Pusterena (Elveţia), Eloyse Lesueur (Franţa), Veranika Shutkova (Belarus), Naide Gomes (Portugalia), Darya Klishina (Rusia), Nastassia Mironchzk (Belarus) şi Iulya Pidluzhanaza (Rusia).

Prima săritură a fost depăşită de Cornelia Deiac în timp ce la a doua a sărit 6,45 m, cea mai bună performanţă a ei. A urmat încă una depăşită pentru ca la cea de-a patra să sară doar 6,18 m. În penultima săritură, Cornelia Deiac a reuşit un 6,37 m pentru ca, în ultima săritură a concursului, din nou acesta să nu prindă pragul.

În cele din urmă, proba a fost câştigată de Darya Klishina cu 6,80 m .

Din păcate, atleta din municipiul de pe Crişul Repede a reuşit să sără foarte bine în calificări având 6,60 m dar la concurs lucrul acesta nu s-a mai realizat. Rămânem cu satisfacţia că am avut un sportiv orădean la o competiţie de mare anvergură şi să sperăm că vor urma şi alte performanţe pentru practicanţii oricărui sport din judeţul nostru.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult