Categorized | Social

Profesorii bihoreni vor ieşi luni în stradă

Ca şi în alte judeţe, şi în Bihor, profesorii vor protesta împotriva Guvernului Boc şi a faptului că intenţionează să îşi asume răspunderea pe Codul Muncii. Aceştia se vor întâlni luni, 7 martie, la ora 14:00, în Parcul Traian, în faţa Prefecturii Judeţului Bihor.

Cele 5 Confederaţii sindicale din România au decis, printr-o hotărâre comună, să desfăşoare mai multe mitinguri de protest în ţară pentru a împiedica Guvernul României să îşi asume răspunderea pe legea cu privire la Codul Muncii.

În Bihor aceştia se vor aduna, de la ora 14:00, în faţa Prefecturii unde vor scanda lozinci şi vor fi citite de către liderii de sindicat urmările la care se va ajunge în ceea ce priveşte conflictele de muncă în România dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe această lege.

„Acest proiect, dacă va fi asumat, transformă salariaţii în sclavii angajatorilor, se reduc zilele de concediu, se doreşte desfiinţarea contractelor de muncă la nivel naţional şi la nivel de ramură. Concret, în învăţământ, lipsa contractului de muncă pe perioadă nedeterminată va duce, în scurtă vreme, la pierderea titularizării”

se precizează în comunicatul remis de Sindicatul Liber din Învăţământ Bihor, semnat de preşedintele Ioan Ţenţ.

„Ministerul Educaţiei doreşte cu orice preţ să îşi bată joc de noi”

.

În afara comunicatului prin care îşi cheamă colegii la miting, sindicaliştii bihoreni au mai emis şi o avertizare la adresa cadrelor didactice în care li se atrage atenţia să nu semneze nicio decizie de reîncadrare pentru că Ministerul Educaţiei încearcă să îi păcălească:

„Având în vedere că S.L.Î. Bihor are sentinţă definitivă pe Legea 221/2008 (lege care ridică coeficientul de multiplicare la 400, iar odată cu încadrarea la 01.01.2010 trebia să fim salarizaţi după Legea 221), considerăm o diversiune a Ministerului Educaţiei care invocă Ordinul nr. 42/2011 a Ministerului Muncii şi Ordinul 77/2011 a Ministerului Finanţelor Publice şi cere directorilor de şcoli emiterea deciziilor de reîncadrare conform Legii 284/2011.

Prin folosirea termenului de reîncadrare vor să recunoaştem sub semnătură că suntem de acord cu diminuarea salarială şi cu umilinţa provocată de teribila majorare de 15%, care este de fapt o cacialma.

Constatăm cu această ocazie că Ministerul Educaţiei doreşte cu orice preţ să îşi bată joc de noi. Vă rugăm să nu semnaţi aceste decizii având în vedere cele mai sus menţionate”

se precizează într-un alt comunicat de presă remis de Sindicatul Liber din Învăţământ Bihor, semnat de acelaşi Ioan Ţenţ.

This post was written by:

- who has written 4408 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult