Categorized | Oradea

IPP acuză conducerea Camerei Deputaţilor că intenţionează să construiască cuşti pentru românii care vor să asiste la şedinţe

Institutul pentru Politici Publice (IPP) critică decizia conducerii Camerei Deputaţilor de a limita temporar accesul publicului în balcoanele sălii de plen, pe durata dezbaterilor. Mai mult, reprezentanţii IPP susţin că declaraţiile făcute de unii politicieni conform cărora se intenţionează construirea unor adevărate cuşti, prin închiderea cu geam a actualelor balcoane, jigneşte profund pe orice cetăţean care doreşte să asiste la şedinţele plenului.

Indiferent de care ar fi raţiunea care stă în spatele unei asemenea decizii luată cu ocazia asumării răspunderii Guvernului pe Codul Muncii, cei de la IPP apreciază că incapacitatea Camerei Deputaţilor de a menţine, prin resurse proprii, ordinea la şedinţele de plen, nu trebuie să afecteze dreptul cetăţenilor interesaţi să asiste la lucrările legislativului.

„Încrederea publicului este oricum foarte scăzută în instituţia Parlamentului, astfel că prin decizia luată recent, conducerea Camerei Deputaţilor descurajează definitiv cetăţenii să îşi urmărească aleşii la vot.

Explicaţia oficială conform căreia decizia de a interzice complet accesul cetăţenilor în balcoane a fost luată datorită numărului cu mult mai mare de cereri, peste capacitatea acestora, nu este credibilă, Camera Deputaţilor având posibilitatea de a permite accesul în ordinea solicitărilor până la capacitatea maximă.

Intenţia conducerii Camerei dată recent publicităţii de a construi adevărate cuşti prin închiderea cu geam a actualelor balcoane jigneşte profund pe oricare cetăţean ce doreşte să asiste la şedinţele plenului ca să îi urmărească, aşa cum îi dă dreptul Constituţia, pe aleşii săi – deputaţii.

Ne întrebăm dacă printre soluţiile avute în vedere Camera Deputaţilor nu se gândeşte să folosească şi lanţuri cu care vizitatorii să fie legaţi de scaune, spre prevenirea oricărei forme de protest la care unii dintre aceştia s-ar gândi. Măsurile absurde gândite ne fac să ne întrebăm de ce nu s-ar aplica ele şi lojei corpului diplomatic sau sectorului rezervat presei.

Oare conducerea Camerei are prejudecăţi discriminând astfel doar cetăţenii obişnuiţi? Aplicarea unei astfel de măsuri diferenţiate ne va pune în situaţia de a formula plângere privind discriminarea cetăţenilor de către cei ce vor decide să ia astfel de măsuri!”

se precizează într-un comunicat remis de IPP.

This post was written by:

- who has written 4375 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult