Categorized | Oradea

IPP acuză conducerea Camerei Deputaţilor că intenţionează să construiască cuşti pentru românii care vor să asiste la şedinţe

Institutul pentru Politici Publice (IPP) critică decizia conducerii Camerei Deputaţilor de a limita temporar accesul publicului în balcoanele sălii de plen, pe durata dezbaterilor. Mai mult, reprezentanţii IPP susţin că declaraţiile făcute de unii politicieni conform cărora se intenţionează construirea unor adevărate cuşti, prin închiderea cu geam a actualelor balcoane, jigneşte profund pe orice cetăţean care doreşte să asiste la şedinţele plenului.

Indiferent de care ar fi raţiunea care stă în spatele unei asemenea decizii luată cu ocazia asumării răspunderii Guvernului pe Codul Muncii, cei de la IPP apreciază că incapacitatea Camerei Deputaţilor de a menţine, prin resurse proprii, ordinea la şedinţele de plen, nu trebuie să afecteze dreptul cetăţenilor interesaţi să asiste la lucrările legislativului.

„Încrederea publicului este oricum foarte scăzută în instituţia Parlamentului, astfel că prin decizia luată recent, conducerea Camerei Deputaţilor descurajează definitiv cetăţenii să îşi urmărească aleşii la vot.

Explicaţia oficială conform căreia decizia de a interzice complet accesul cetăţenilor în balcoane a fost luată datorită numărului cu mult mai mare de cereri, peste capacitatea acestora, nu este credibilă, Camera Deputaţilor având posibilitatea de a permite accesul în ordinea solicitărilor până la capacitatea maximă.

Intenţia conducerii Camerei dată recent publicităţii de a construi adevărate cuşti prin închiderea cu geam a actualelor balcoane jigneşte profund pe oricare cetăţean ce doreşte să asiste la şedinţele plenului ca să îi urmărească, aşa cum îi dă dreptul Constituţia, pe aleşii săi – deputaţii.

Ne întrebăm dacă printre soluţiile avute în vedere Camera Deputaţilor nu se gândeşte să folosească şi lanţuri cu care vizitatorii să fie legaţi de scaune, spre prevenirea oricărei forme de protest la care unii dintre aceştia s-ar gândi. Măsurile absurde gândite ne fac să ne întrebăm de ce nu s-ar aplica ele şi lojei corpului diplomatic sau sectorului rezervat presei.

Oare conducerea Camerei are prejudecăţi discriminând astfel doar cetăţenii obişnuiţi? Aplicarea unei astfel de măsuri diferenţiate ne va pune în situaţia de a formula plângere privind discriminarea cetăţenilor de către cei ce vor decide să ia astfel de măsuri!”

se precizează într-un comunicat remis de IPP.

This post was written by:

- who has written 4348 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult