Categorized | Sport

Judoka Larisa Florian medaliată în Croaţia. Atletul Cristian Tăut medaliat cu argint la naţionalele de juniori III

Orice sportiv român îşi arată valoarea în cadrul unor întreceri internaţionale. Degeaba câştigi nenumărate titluri naţionale dacă nu reuşeşti să confirmi la competiţiile de mare anvergură. Din fericire o parte dintre judoka continuă tradiţia de câţiva ani şi cuceresc medalii şi compania unor adversari de certă valoare pe plan internaţional.

Conducerea Liceului cu Program Sportiv Bihorul Oradea, Dan Matei şi Lucian Stance director şi respectiv director adjunct au prezentat rezultatele obţinute de sportivii liceului în intervalul de timp 4-6 martie. Astfel trei judoka de la LPS Bihorul – Liberty Oradea au participat la Cupa europeană Under 17 care a avut loc în Croaţia la Zagreb.

Performera delegaţiei bihorene a fost din nou Florian Larisa care la categoria 52 kilograme a reuşit să ocupe treapta a treia a podiumului. Proaspăt campioană naţională, orădeanca a avut o comportare meritorie fiind depăşită în semifinale de o sportivă mai mare cu un an decât ea.

Ceilalţi doi sportivi orădeni Patricia Petraş la categoria 48 kilograme şi Răzvan Bodea cel care a concurat la categoria 81 kilograme nu au reuşit să termine competiţia în apropierea podiumul. Cei trei judoka sunt pregătiţi de Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenko.

În aceeaşi perioadă dar la Cluj-Napoca a avut loc Cupa Transilvania la cadeţi Under 11, 13 şi 15 unde delegaţia municipiului de pe Crişul Repede a obţinut 8 medalii dintre care trei de aur prin Alexandru Popa, Darius Mudura şi Laurenţiu Meszei. Pe treapta a treia a podiumului au urcat Davis Kasziba, Marius Vaida, Cristian Botnaru,  Florin Suciu, George Tărău.

Locul secund pentru Grozav Ligia

Municipiul Bacău a găzduit la finele săptămânii trecute în sala de atletism întrecerea naţională de atletism rezervată juniorilor III. Cel mai bun rezultat al orădenilor avea să-l obţină Cristian Tăut care în proba de 1 500 m s-a situat pe treapta a doua a podiumului devenind vicecampion naţional. Acesta a terminat cursa după 4,25 minute.

De asemenea ştafeta de 4×1 tur a câştigat titlul naţional cu timpul de 1,43 minute. În componenţa Drâmba, Haş, Blaga şi Tăut bihorenii legitimaţi la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea şi antrenaţi de Florin Indie s-au dovedit a fi cei mai rapizi.

De asemenea atletul local Borbely Gergo a terminat pe poziţia a cincia în cadrul întrecerii de săritura în înălţime. Orădeanul a trecute peste ştacheta înălţată la 1,60 m. Legitimat la CSŞ LPS Bihorul acesta este pregătit de Mariana şi Virgil Preda.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4388 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult