Categorized | Sport

Neputincioşi când evoluează sub presiune. Orădenii îşi periclitează încet dar sigur şansele de a juca în play-off bifând o nouă înfrângere

După mai bine de trei sferturi din sezonul regulat, când s-au aflat între primele opt formaţii ale clasamentului pentru prima dată, formaţia bihoreană se află în faţa adevărului absolut. Şi anume, a faptului că atunci când evoluează sub presiunea rezultatului nu sunt capabili să o facă cu succes. Din păcate, dorinţa de a evolua în play-off la finele sezonului se poate spulbera în mai puţin de cinci zile, următoarea partidă fiind crucială. Nu ne rămâne decât să sperăm într-o autodepăşire a băieţilor.

În cursul serii de sâmbătă Sala Sporturilor din Târgu Jiu a găzduit partida din cadrul etapei a XXII-a dintre formația Energia Rovinari și CSM Oradea. La finalul unui joc extrem de tacticizat gazdele au reuşit să se impună cu scorul de 76-65 (21-19, 17-16, 18-12, 20-18).

Debutul partidei a fost unul dominat de vizitatori care, timp de cinci minute, au reuşit să-şi anihileze adversarul. A urmat o perioadă în care a ieşit la rampă găzdarul Louis Darby care devine principalul marcator al lor şi sfertul se încheie cu scorul de 21-19.

În sfertul al doilea aduce din nou o evoluţia bună a orădenilor care trec după reuşitele lui Michael Schachtner în avantaj. Din păcate, procentajul aruncărilor de la semidistanţă al celorlalţi coechipieri face ca gazdele să termine din nou în avantaj sfertul, 17-16. Dacă ar fi ştiut să profite poate alta ar fi fost şansa formaţiei bihorene care nu-şi regăseşte cadenţa.

Urmează o perioadă de dezastru putem spune pentru oaspeţi care, în sfertul al treilea, timp de opt minute, nu au marcat nici măcar un punct ceea ce a făcut ca diferenţa pe tabela de marcaj să se mărească la zece puncte, extrem de dificil de recuperat. De menţionat că acest lucru se întâmplă foarte rar unei echipe care evoluează într-un meci oficial.

Ultimul sfert a arătat încă o dată că entuziasmul şi ambiţia te pot duce spre victorie în condiţiile în care cei din Rovinari au avut la un moment dat şi 16 puncte avantaj, cel mai mare din acest joc. Din nou elevii lui Cristian Achim au suferit la finalizare timp de mai multe minute negăsind drumul spre coşul advers.

Înfrângere foarte greu de digerat pentru baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede, care dacă nu se adună până miercuri vor păstra doar şanse teoretice de a mai prinde play-off-ul. Nu ne rămâne decât să sperăm că Maric & co. vor şti să treacă peste această perioadă, cu adevărat extrem de modestă şi să revină cât mai repede la forma care le-a adus respectul celorlalte formaţii.

De la gazde s-au remarcat Darby 31 puncte, Bigus 11, Troupe 10, în timp ce orădenii Topcov 18, Maric şi Mandic 17 şi respectiv 12 puncte, aşteaptă ajutorul celorlalţi coechipieri pentru a redresa nava în derivă în această perioadă.

În celelalte partide ale rundei s-au înregistrat rezultatele: Politehnica Iaşi – CSU Ploiești 84-106, CS Municipal Bucureşti – BC Mureşul Târgu Mureş 67-78, CSU Braşov – U Mobitelco Cluj-Napoca 70-93, CS Otopeni – CSU Piteşti 76-59, Gaz Metan Mediaş – Perla Harghitei Miercurea Ciuc 129-91.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult