Categorized | Educatie

Nu luaţi acasă tot ce vă cade la undiţă. V-aţi putea trezi cu amenzi usturătoare

Asociaţia de Pescuit Sportiv Aqua Crisius a dat publicităţii un comunicat de presă prin care îi avertizează pe pescari că anumite specii de peşti nu pot fi pescuite pe Criş în următoarea perioadă de timp. Nerespectarea acestor reguli ar putea atrage cu sine sancţiuni dure din partea organelor competente.

Pe Criş este interzis pescuitul la: avat, ghiborţ, raşpăr, dunariţă, moioaga (mreană vânătă), porcuşor de şes, fusar, boarţă (piler), zvârlugă, pietrar, porcuşor de nisip, porcuşor de vad, zglăvoaca.

„Informăm pe această cale şi asupra faptului că a fost publicat în Monitorul Oficial nr.166 din 8 martie 2011, Ordinul privind prohibiţia pescuitului prin care se interzice pescuitul ştiucii până în data de 26  martie 2011, pescuitul lostriţei, lipanului, mihalţului şi caracudei tot timpul anului şi pescuitul păstrăvului indigen, fântânel până în data de 30 aprilie.

Atragem atenţia că următoarele specii sunt interzise pescuitului în zonele Criş Repede sector Vadu Crişului – Frontiera cu Ungaria şi Criş Negru sector Uileacul de Beiuş – Frontiera cu Ungaria conform OUG 57/2007: avat, ghiborţ, raşpăr, dunariţă, moioaga (mreană vânătă), porcuşor de şes, fusar, boarţă (piler), zvârlugă, pietrar, porcuşor de nisip, porcuşor de vad, zglăvoaca”

se precizează într-un comunicat remis de asociaţie.

Asociaţia de Pescuit Sportiv Aqua Crisius este autorizată de către ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Durabile prin Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură să organizeze pentru membrii săi şi să controleze activitatea de pescuit recreativ şi sportiv pe mai multe sectoare din judeţul Bihor.

This post was written by:

- who has written 4394 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult