Categorized | Social

Medicul Doru Crăiuţ îl acuză pe Ilie Bolojan de moartea unui nou născut la Maternitatea din Oradea

Acuzaţii foarte grave făcute de doctorul Doru Crăiuţ de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie la adresa primarului Ilie Bolojan. Acesta susţine că datorită modului defectuos în care edilul şi cu managerul Grebenişan au reorganizat maternitatea din Oradea o femeie a fost la un pas de moarte iar copilul acesteia a decedat la o zi de la naştere.

Acuzaţiile au fost lansate marţi, 15.03.2011, într-o conferinţă de presă a PSD Bihor la Oradea, Doru Crăiuţ, doctor la maternitatea din Oradea şi şef al departamentului de sănătate al PSD Bihor, susţine că îl consideră vinovat într-o mare măsură pe Ilie Bolojan de proasta organizare a spitalului.

„Odată cu noua organizare a maternităţii şi cu directivele care vin pe linie de sănătate au început să apară şi victime. Pe noua organigramă s-au operat mai multe modificări. Dacă sunt puşi la întâmplare oameni în funcţiile importante ale unităţilor medicale, cum sunt cele de şefi de secţie, apar probleme.

Organigrama a fost semnată de primarul Ilie Bolojan iar managerul Gavril Grebenişan s-a conformat. Nu este normal, cu tot respectul pe care îl am pentru cele două profesii, ca un profesor şi un inginer să facă programul după care să funcţioneze un spital”

a declarat Doru Crăiuţ.

Nou-născutul decedat, femeia însărcinată aproape de moarte

.

Pentru a da şi mai multă greutate afirmaţiilor sale, medicul a adus în discuţie o întâmplare concretă:

„La sfârşitul lunii trecute, pe 28 februarie, dimineaţa, o gravidă a fost internată în Maternitate dar, neexistând un şef de secţie, a fost neglijată şi lăsată în gardă, unde cei de acolo au constatat că i s-a rupt uterul. Apoi, copilul a ajuns între maţele femeii, iar medicii au operat-o şi au fost nevoiţi să-i extirpeze uterul.

Copilul, unul de trei kilograme şi jumătate, a murit la o zi de la naştere. Consider că vinovaţi pentru acest caz nu sunt medicii ci actualul sistem şi cei care l-au organizat. Nu doctorul care s-a ocupat de acest caz şi nici medicii nu sunt vinovaţi ci proasta organizare creată prin noua organigramă semnată de Ilie Bolojan şi de Grebenişan”

a explicat Doru Crăiuţ.

Întrebat de jurnalişti dacă a încercat să ia măsuri împotriva erorilor pe care le-a constat în organigramă, medicul a explicat că a trimis o scrisoare la Ministerul Sănătăţii care, pe 15.12.2010, a trimis un răspuns Primăriei Oradea în care se solicita renunţarea la noua organigramă. Conform medicului Crăiuţ, primarul Ilie Bolojan nu a pus în practică recomandarea Ministerului Sănătăţii.

Gavril Grebenişan neagă acuzaţiile aduse de Doru Crăiuţ

.

Managerul maternităţii din Oradea, Gavril Grebenişan susţine că noua organigramă este conformă cu Ordinul 914 din 2006 al Ministerului Sănătăţii, privind organizarea şi funcţionarea spitalelor.

Cu privire la acuzele aduse de Doru Crăiuţ în ceea ce priveşte lipsa unui şef de secţie care să se ocupe special de persoana însărcinată, Grebenişan susţine că sala de naşteri este în subordinea directorului medical al spitalului şi că atribuţiile şefului de secţie au fost repartizate acestuia.

Pe 28 februarie director medical a fost doctorul Traian Mureşan care nu subscrie declaraţiilor făcute de Doru Crăiuţ. Acesta susţine că a făcut tot ce era omeneşte posibil pentru a salva şi mama şi copilul şi că dacă nu ar fi luat acele decizii la timp atât mama cât şi copilul ar fi decedat.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a refuzat să comenteze afirmaţiile medicului.

Dincolo de ieşirea în presă pe acest subiect, Doru Crăiuţ a făcut şi o sesizare la Direcţia de Sănătate Publică Bihor care se va ocupa de acest caz. Ei i se va adăuga şi o comisie de anchetă de la Ministerul Sănătăţii care va veni special în Bihor pentru a cerceta întâmplările şi a stabili vinovaţii.

This post was written by:

- who has written 4410 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult