Categorized | Sport

Lucizi până la finalul întâlnirii. CSM Oradea – BC Mureş Târgu Mureş 86-73

Fiecare echipă care îşi propune să facă performanţă trece prin momente pozitive şi mai puţin pozitive. De astă dată Oradea a arătat că a depăşit perioada mai puţin fastă din ultimul timp. Au câştigat datorită dăruirii totale şi a ducerii până la sacrificiu a unei tactici care, pe propriul teren, ar putea încurca orice formaţie. Victorie foarte importantă obţinută de localnici care au rămas lucizi până în finalul întâlnirii chiar dacă pe parcursul acesteia au existat momente mai modeste. Încă o dată s-a demonstrat că valoarea poate fi depăşită printr-un mecanism de echipă foarte bine pus la punct.

Miercuri seara Arena Antonio Alexe din Oradea a fost gazda unei partide din cadrul etapei a XXIII-a a Diviziei A de baschet masculin. S-au întâlnit formaţiile CSM Oradea şi BC Mureşul Târgu Mureş. La finalul celor 40 de minute de joc organizatorii au reuşit să se impună cu scorul de 86-73 (22-18, 27-15, 26-20, 21-20). A fost o victorie care menţine, cu şanse extrem de mari, formaţia bihoreană în lupta pentru play-off deoarece are avantaj în dauna adversarilor direcţi.

Gazdele au început timorat partida, dar nici jocul adversarului nu a fost unul extrem de exact. Localnicii, obişnuiţi cu un registru tactic foarte bine pus la punct, s-au apărat din nou exact la oamenii de bază ai adversarului iar în atac au forţat în permanenţă pătrunderile pe flancuri.

La finalul primului sfert, orădenii deja aveau un minimum de avantaj. A urmat un al doilea sfert în care târg mureşenii, vizibil deranjaţi de tactica adversarului, încep să aplice jocul individual specific americanilor. Rezultatul, gazdele pun o diferenţă la pauza mare de 16 puncte, extrem de dificil de remontat în următoarea parte.

Cum ne şi aşteptam în sfertul al treilea, la fel ca şi în multe alte sferturi din acest retur, baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede au o cădere inexplicabilă, ceea ce face ca adversarul să revină parţial în joc. Mult mai eficienţi la recuperări şi marcând doar în urma unor acţiuni individuale, oaspeţii schimbă în permanenţă dar nu găsesc formula cu care să-i oprească în terenul advers pe Maric sau Mitchell, doi dintre jucătorii cheie ai întâlnirii.

Mureşenii forţează totul pe cartea atacului dar aruncările de la distanţă îi trădează definitiv. În ultimul sfert, s-a mers la o diferenţă constantă de aproximativ 10 puncte. În condiţiile în care oaspeţii forţează puţin, revin în joc şi au şansa de a se apropia la mai puţin de cinci puncte. Urmează o perioadă cu recuperări succesive sub panoul advers pentru orădeni pe fondul neatenţiei mureşenilor. Finalul găseştea formaţia noastră aplaudată în picioare de publicul spectator, mulţumit de astă dată de evoluţie localnicilor.

Victorie care consfinţeşte prezenţa lui Mandic & co. în play-off cu şanse foarte mari de a termina pe locurile şase sau chiar cinci.

CSM Oradea: Maric 21 puncte (1×3 puncte), Pașca 6 (1), Topchov 8, Mandic 10 (1), Mitchell 18, Schachter 14 (4), Pascu 1. Antrenor: Cristian Achim.

BC Mureş: Dumitru 5 (1), Mladenovic 17, Forte 9, Căpușan 6, Lăpuște 18 Lewis 13, Coolez 5. Antrenor: Deri Csaba.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4360 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Cum să iei de proști 200.000 de orădeni!

Un oraș de proști. Asta cred despre orădeni atât miticii de la Tarom cât și conducerea Aeroportului, incompetenți puși acolo pe un singur criteriu, carnetul de membru de partid! Un oraș de proști pe care poți să îi duci de nas distribuind presei un fake news pe care să-l rostogolească în ziarele lor și pe rețelele de socializare.
Aeroportul din Oradea este la un pas de a deveni un fânaț pe care să mai pască doar vitele și oile țăranilor din zonă. Din marea realizare a alianței UDMR-PSD-ALDE care conduce județul a mai rămas doar o rută de zbor spre București pe care cei de la Tarom au scumpit-o atât de tare încât nu va mai zbura nici dracu din Oradea. În acest context, cei vinovați, atât marionetele politice cât și cei care le-au pus acolo, în loc să explice cum s-a ajuns la situația de față și ce fac pentru a schimba lucrurile, trimit presei fake-news-uri în care se ceartă cu primarul Ilie Bolojan.

Citește mai mult