Categorized | Sport

Lucizi până la finalul întâlnirii. CSM Oradea – BC Mureş Târgu Mureş 86-73

Fiecare echipă care îşi propune să facă performanţă trece prin momente pozitive şi mai puţin pozitive. De astă dată Oradea a arătat că a depăşit perioada mai puţin fastă din ultimul timp. Au câştigat datorită dăruirii totale şi a ducerii până la sacrificiu a unei tactici care, pe propriul teren, ar putea încurca orice formaţie. Victorie foarte importantă obţinută de localnici care au rămas lucizi până în finalul întâlnirii chiar dacă pe parcursul acesteia au existat momente mai modeste. Încă o dată s-a demonstrat că valoarea poate fi depăşită printr-un mecanism de echipă foarte bine pus la punct.

Miercuri seara Arena Antonio Alexe din Oradea a fost gazda unei partide din cadrul etapei a XXIII-a a Diviziei A de baschet masculin. S-au întâlnit formaţiile CSM Oradea şi BC Mureşul Târgu Mureş. La finalul celor 40 de minute de joc organizatorii au reuşit să se impună cu scorul de 86-73 (22-18, 27-15, 26-20, 21-20). A fost o victorie care menţine, cu şanse extrem de mari, formaţia bihoreană în lupta pentru play-off deoarece are avantaj în dauna adversarilor direcţi.

Gazdele au început timorat partida, dar nici jocul adversarului nu a fost unul extrem de exact. Localnicii, obişnuiţi cu un registru tactic foarte bine pus la punct, s-au apărat din nou exact la oamenii de bază ai adversarului iar în atac au forţat în permanenţă pătrunderile pe flancuri.

La finalul primului sfert, orădenii deja aveau un minimum de avantaj. A urmat un al doilea sfert în care târg mureşenii, vizibil deranjaţi de tactica adversarului, încep să aplice jocul individual specific americanilor. Rezultatul, gazdele pun o diferenţă la pauza mare de 16 puncte, extrem de dificil de remontat în următoarea parte.

Cum ne şi aşteptam în sfertul al treilea, la fel ca şi în multe alte sferturi din acest retur, baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede au o cădere inexplicabilă, ceea ce face ca adversarul să revină parţial în joc. Mult mai eficienţi la recuperări şi marcând doar în urma unor acţiuni individuale, oaspeţii schimbă în permanenţă dar nu găsesc formula cu care să-i oprească în terenul advers pe Maric sau Mitchell, doi dintre jucătorii cheie ai întâlnirii.

Mureşenii forţează totul pe cartea atacului dar aruncările de la distanţă îi trădează definitiv. În ultimul sfert, s-a mers la o diferenţă constantă de aproximativ 10 puncte. În condiţiile în care oaspeţii forţează puţin, revin în joc şi au şansa de a se apropia la mai puţin de cinci puncte. Urmează o perioadă cu recuperări succesive sub panoul advers pentru orădeni pe fondul neatenţiei mureşenilor. Finalul găseştea formaţia noastră aplaudată în picioare de publicul spectator, mulţumit de astă dată de evoluţie localnicilor.

Victorie care consfinţeşte prezenţa lui Mandic & co. în play-off cu şanse foarte mari de a termina pe locurile şase sau chiar cinci.

CSM Oradea: Maric 21 puncte (1×3 puncte), Pașca 6 (1), Topchov 8, Mandic 10 (1), Mitchell 18, Schachter 14 (4), Pascu 1. Antrenor: Cristian Achim.

BC Mureş: Dumitru 5 (1), Mladenovic 17, Forte 9, Căpușan 6, Lăpuște 18 Lewis 13, Coolez 5. Antrenor: Deri Csaba.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult