Categorized | Cultură

Săptămâna începe cu un concert de muzică de cameră marca Re-Belle

Luni, 21 martie, de la ora 18:00, în sala festivă a Liceului de Artă din Oradea va ave loc un concert de muzică de cameră cu cvartetul de coarde Re-Belle, organizat de violonista Costin Eva. Evenimentul este organizat cu ocazia comemorării a 75 de ani de la moartea compozitorului Alexander Glazunov, intrarea va fi liberă.

Cvartetul de coarde Re-Belle este format din Popa Teodorian şi Costin Eva (vioară), Vasile Vulturar (violă) şi Bogdan Cocora (violoncel). Va acompania la pian Izabela Peter.

În program:

.

Serenade Espagniole, op.20, nr.2;

Chant du Menestrel, op 71;

Meditation, op.32;

Elegia, op 44;

5 Novelettes, op.15

Alexander Konstantinovich Glazunov (10 august 1865 – 21 martie 1936) a fost un compozitor rus, profesor şi dirijor din perioada târzie a romantismului rus.  A fost directorul Conservatorului din Saint Petersburg între 1905 şi 1928 şi după reorganizarea acestuia, ca urmare a Revoluţiei bolşevice, a condus până în 1930 Conservatorul din Leningrad.

Cel mai cunoscut student al lui Alexander Konstantinovich Glazunov  a fost celebrul compozitor Dmitri Shostakovich.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4384 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult