Categorized | Sport

Fără altă variantă în afara victoriei. Miercuri, ora 18:00, CSM Oradea – CSU Cuadripol Braşov. Intrarea liberă

Cu paşi repezi sezonul baschetului masculin al primului eşalon se apropie de final. Ultimele întâlniri sunt foarte importante pentru configuraţia finală a clasamentului în condiţiile în care play-off sau play-aut se anunţă extrem de atractiv. Orădenii şi-au asigurat deja prezenţa între primele opt formaţii ale ţării cu menţiunea că sunt obligaţi să ocupe un loc cât mai sus pentru a încerca să întâlnească un adversar abordabil.

De azi şi până duminică se vor desfăşura partidele din cadrul etapei a XXV-a a Diviziei A de baschet masculin. În cadrul acestei runde formaţia locală CS Municipal va primi miercuri seara, începând cu ora 18:00, vizita celor de la CSU Cuadripol Braşov. Fără doar şi poate, organizatorii sunt favoriţii clari ai partidei şi, în mod normal, nu au cum să nu obţină un succes în dauna unui adversar mult mai modest.

De asemenea, în cadrul acestei runde vor putea bifa mai multe minute o serie de jucători din tabăra locală care nu prea au evoluat în acest retur de campionat. De asemenea, va debuta oficial în faţa propriilor suporteri şi Bosko Stoiakovic, noua achiziţie a formaţiei din municipiul de pe Crişul Repede care deja a jucat câteva minute în deplasarea de la Mediaş.

Pentru antrenorul local Cristian Achim greul abia acum începe el fiind obligat să-şi ţină proprii jucători cel puţin la acelaşi tonus ca şi până acum cu dorinţa de a obţine din nou o serie de victorii. De menţionat faptul că gruparea bihoreană este una dintre puţinele din campionat care s-au descurcat foarte bine în dauna adversarilor din partea a doua a clasamentului.

Celelalte jocuri ale rundei se vor desfăşura după programul: U Mobilteco Cluj – CSM Bucureşti, Energia Rovinari – Gaz Metan Mediaş,  SCM Craiova – BC Timişoara, BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc – CS Otopeni, CSU Atlassib Sibiu – Politehnica Iaşi, CSU Ploieşti – BC Mureşul Târgu Mureş, BC Piteşti – Steaua Bucureşti.

Imediat după finalul jocului, doar accesând site-ul nostru www.oradeapress.ro veți avea posibilitatea de a afla toate detaliile meciului.

Fazele locale la baschet şi handbal

La finele săptămânii care a trecut, în organizarea Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Bihor, au avut loc în municipiul Oradea două competiţii juvenile de baschet şi handbal. Este vorba de etapa zonală a Olimpiadei Sportului Şcolar la fete gimnaziu, baschet şi etapa judeţeană la handbal fete, licee. Aceasta din urmă face parte din cadrul întrecerilor Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar.

La baschet, în clasamentul final, primele trei locuri au fost ocupate în ordine de Şcoala Oltea Doamna Oradea, LPS Satu Mare şi Şcoala Generală Sighetul Marmaţiei.

De asemenea, la handbal, cele mai bune s-au dovedit a fi fetele de la Liceul Teoretic Şuncuiuş urmate de Colegiul Tehnic Traian Vuia Oradea şi Liceul Teoretic Bratca.

Lucian Popa

This post was written by:

- who has written 4385 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult