Categorized | Social

Orădenii s-au grăbit să-şi achite dările la Primărie pentru a primi reducerea de 8%

Mai sunt 9 zile până când orădenii pot să-şi achite integral impozitul pe proprietate, beneficiind în acest fel de o reducere de 8% din valoarea totală a impozitului. De la începutul anului şi până miercuri, 23 martie, şi-au achitat impozitele pe proprietate un număr 58.385 de persoane fizice şi 4.424 de persoane juridice. După data de 31 martie, bonificaţia de 8% nu se va mai aplica pentru plata integrală a impozitului pe proprietate.

Contribuabilii îşi pot achita impozitele şi taxele locale  la camera 14  (parter Primăria Oradea), prin unităţile Direcţiei de Poştă, prin unităţile C.E.C. sau utilizând serviciul de plată online de pe site-ul municipalităţii www.oradea.ro, secţiunea „Plăţi online”. Serviciul de plată online permite accesul, pe baza codului numeric personal, pentru persoane fizice, respectiv pe baza codului fiscal pentru persoane juridice, pentru vizualizarea sumelor datorate de contribuabili şi plata acestora (fără comision!)

De la începutul anului şi până azi, 23 martie şi-au achitat impozitele pe proprietate un număr 58.385 de persoane fizice (dintre care 42.850 au plătit integral,  beneficiind de reduceri în valoare totală de 761.720,66 lei) şi 4.424 de persoane juridice (dintre care 1.587 au plătit integral,  beneficiind de reduceri în valoare totală de 209.989,83 lei).

Valoarea totală a bonificaţiilor acordate de municipalitate este de 971.709 lei.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să-şi achite impozitele până la data de 31 martie (până la această dată cetăţenii beneficiind de bonificaţia de 8% din valoarea impozitului pe proprietate, cu condiţia plăţii integrale), Direcţia Economică va avea în data de 26 martie (sâmbata), program de încasare la cam 14 de la orele 9:00 – 13:00.

În perioada 28-31 martie programul se va prelungi în fiecare zi pâna la ora 18:30.

Ichim Vasilică

This post was written by:

- who has written 4386 posts on Presa Oradea.


Contact the author

Leave a Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Iranul, butoiul cu pulbere al Orientului!

Modul de acțiune al Iranului pare a fi copiat după cel rusesc. Deși știau clar că au încălcat legea încercând să livreze petrol unui stat care se afla în embargou, au reacționat violent sechestrând o navă britanică și punând în pericol întreaga securitate a strâmtorii Ormuz pe unde tranzitează o treime din petrolul transportat pe cale maritimă în toată lumea. Atacul cu drone s-a făcut prin intermediari, neasumat, la fel cum a făcut Putin când a anexat Crimeea, utilizând militari „anonimi” fără însemnele țării. Retorica internațională a ministrului Iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, și a președintelui Hassan Rouhani pare a fi copiată după cea utilizată de Vladimir Putin și Sergey Lavrov.

Citește mai mult